Årets Spill 2008 – Vinnere og nominerte

 

aaretsspill_2008

BARNESPILL:FAMILIESPILL:SELSKAPSSPILL:
Barna elsker det spennende eventyret i det flotte tredimensjonale slottet. I slottets snedige irrganger er spillerne smarte mus som jakter på ost, men de må være forsiktige så de ikke faller ned i fangehullene. Den som først samler inn 4 forskjellige oster har vunnet. Gleden står i taket når spillerne skjønner hvordan “tetrisbrikkene” skal legges for å løse oppgaven! Ubongo er et hyggelig spill med stor slitestyrke og usedvanlig bred appell. På kjøpet får man både hjernetrim og spenning.En festlig utfordring der hurtighet, innsikt og kunnskaper gir deg gode forutsetninger til suksess. I spillet dekkes bokstavene på bokstavbrettet med dekknapper som tilsvarer de første bokstavene i de riktige svarene.

Årets_spill_2008_nom_barn

Nominerte Årets barnespill 2008
roqfort_boxRoqfort (Burg Appenzell)
I slottets mange irrganger løper musene rundt for å finne ost, men de må være forsiktige så de ikke faller ned i fangehullene. Den som først samler inn 4 forskjellige oster har vunnet.
click_clack_boxClick clack
Frekke Freddie skal passe på alle skogens delikatesser som hasselnøtter, bær, kongler og kastanjer.
Men Hasselnøttbanden gjør alt for å få tak i godsakene. Den som først samler 7 delikatesser blir Hasselnøttbandens røverhøvding.
rottata_boxRottata (Mouse carousel)
De små musene gjemmer seg i hulene sine og du skal lokke dem ut med ostebiter, men musene er kresne og tar ikke hvilken ost som helst. Saml inn flest ostebiter og bli musenes Kongen/Dronning.
Vaskebjorn_boxKonkurrer med vaskbjørnene

Kom og bli med i det morsomme og opprømte Klesvask kaoset! Vaskebjørnene prøver å finne igjen de rette t-skjortene til sine klessett fra vaskemaskinen – spilleren som er den første til å finne t-skjortene avbildet på sine tre hemmelige brikker vinner spillet.
oisteins_tegnespill_boxØisteins tegnespill
Øistein Kristiansen er multikunstneren som har hatt stor suksess i Asia med sine tegneprogram for barn. I Norge er han kjent fra NRK-programmet Øisteins blyant.Øisteins tegnespill er et vanvittig morsomt spill som gjenspeiler denne helsprø mannens grenseløse kreativitet. Og tegnegleden smitter over på alle som spiller! Fra 5 år
Nominerte Årets Familiespill 2008:
thurn_und_taxis_new_boxThurn&taxis

Hvem er den dyktigste generalpostmesteren? Spillet går ut på å opprette de mest lønnsomme posttjenester mellom ulike byer i Tyskland på 1600-tallet.
Planlegging av ruter og taktikk er viktig. Er du smart skaffer du deg deg gode bonuser rett foran nesen på konkurrentene.
oregon_new_boxOregon
I det norskutviklede nybyggerspillet må spillerne finne ut når det lønner seg å dyrke jorda og når det lønner seg å bygge. Uten god planlegging og litt flaks med kortene blir livet på prærien tøft. Med smarte kortkombinasjoner og riktig timing blir spillerne raskt herrer over sin skjebne.
planetreisen_boxReisen til Jordens Indre (Journey to the center of the earth)
Spillet bygger på en roman av Jules Verne. Den fantastiske reisen starter på Island og går via en innsjø i jordens indre til den aktive vulkanen Stromboli i Italia. Underveis møter ekspedisjonsdeltakerne en rekke utfordringer, som de må løse – både enkeltvis og som gruppe, for å overleve. Fantasien får vinger i jordens mystiske irrganger.
Chinatown_boxChinatown
Spillmekanikken sørger for at det danner seg et levende marked mens man spiller. Siden markedets lov bestemmer alt, blir spillet aldri likt fra gang til gang. Du må forstå de andre spillernes behov og markedets psykologi for å vinne. Spillet vekker garantert kremmerinstinktet hos de fleste.
Ubongo_boxUbongo
Ubongo er en koselig hjernebryner med bred appell. Alle får et brett og hvert sitt komplette sett av 12 puslebiter. En spiller kaster terningen og vender timeglasset. Symbolet på terningen angir hvilke puslebrikker du skal benytte. Nå skal alle spillerne prøve å fylle sitt brett fortest mulig ved hjelp av de aktuelle puslebrikkene. Førstemann som er ferdig roper ”Ubongo!” og kan flytte figurbrikken sin på edelsteinbrettet

Årets_spill_2008_nom_selskap

Nominerte Årets Selskapsspill 2008:
brainstorm_2008_boxBrainstorm
Assosiasjoner, kunnskap og flaks. Bestselgeren kommer her i ny utgave! Brainstorm er et morsomt spill som gjør at alle spillerne lar seg rive med når man roper ut den første assosiasjonen. Fyr opp under hjernebarken og slipp fantasien og kunnskapen løs med Brainstorm!
pictureka_boxPictureka
Finn det raskt! Finn de først! Pictureka er et spill med spennende og vanedannende jakt på bilder. Du må finne tingene raskt eller først for å bli Pictureka-mester. Barn ned mot 6 år kan spille.
a_til_aaA-å
Det prisbelønnede A-Å utfordrer deg med et spill der hurtighet, innsikt og kunnskaper gir deg gode forutsetninger til suksess. I spillet dekkes bokstavene på bokstavbrettet med dekknapper som tilsvarer de første bokstavene i de riktige svarene.
GiftTrap_new_boxGiftTRAP
Spillet har flotte komponenter og bred appell. Reglene er enkle og spilldynamikken innbyr til en livlig og givende dialog mellom spillerne.  Kjenner du egentlig dine venner? Gifttrap er det ideelle brettspillet for 3 til 8 spillere som kjenner hverandre akkurat godt nok til at det kan bli skummelt. De mer kontroversielle presangene passer best for voksne
vett_vedding_boxVett og vedding (Wits&Wagers)
Det viktigste er ikke å ha rett svar på quizens spørsmål. Men å gjette rett etterpå – på hvilket av spillernes svar som faktisk er riktig. Du får ekstra betalt for å satse på de litt sære svarene. Her gjelder det ikke bare å kunne riktig svar – det kan være mer å tjene på å kjenne sine motspilleres sterke og svake sider! Et sosialt og fornøyelig spill som gir quiz en gøyal, ekstra dimensjon.