Intervju med Rolf Woods

Takk for sist, og ikke minst gratulerer med et nytt spill på markedet; Helt Texas. Men før vi kommer nærmere innpå det aktuelle spillet må vi vel bli litt bedre kjent med deg. Hvor kommer din interesse for brettspill fra?

Takk for gratulasjoner. Blir gøy med spill nr. 2. Jeg har alltid vært fasinert av spill, og opp gjennom årene har jeg brukt mye tid sammen med venner og familie rundt et eller brett og mange terninger har blitt kastet.
Har tom brukt spill i arbeidssammenheng for å løse opp stemningen i forkant av strategisamlinger og kick-offs. Har veldig tro på at lek skaper glede i en ellers travel hverdag.

Hvilke spill fascinerte deg som liten?

Når jeg var veldig liten likte jeg type spill som jakten på den forsvunnede diamanten, Scotland Yard og jeg har alltid vært fasinert av monopol og Ludo.

Bruk av spill i arbeidssammenheng, er jo noe uvanlig i Norge, men i USA har jo det vært en ”ting” en periode. Hva slags spill benyttet du i denne sammenhengen?

Jeg har brukt Monopol og RISK mye. Oversatte også et amerikansk spill en gang som var et krim spill hvor alle hadde forskjellige roller og en var morderen. Problemet med dette spillet var at man ikke kunne spille det med de samme personene og jeg kunne jo heller ikke ha en aktiv rolle. Alt var forhåndsbestemt, men veldig morsomt å se hvordan folk fungerer i ulike roller.

Hvordan ble det brettspillene mottatt i denne sammenhengen og hva var intensjonen?

Det som gjør det spennende er at ansatte løser mye mer opp når det handler om å spille et spill. Dette har spesielt fungert i de situasjoner hvor fremtiden skal diskuteres i et selskap. Det er viktig at alle kan bidra til stor takhøyde i slike prosesser og da blir spillingen ofte vorspielet eller oppvarmingen. Har også utviklet konseptet hvor jeg går så langt at jeg kan lage spill for en bedrift som har utfordringer. Eksempler på dette er: ansettelser, omorganiseringer og fusjoner. Har selv jobbet 4 måneder med fusjonsforhandlinger mellom Telenor og Telia.

Spennende konsepter, men det blir vel litt på siden av brettspill tenker jeg 😉 Men fra dette til poker, hvordan skjedde det?

Har jo alltid vært spilleglad og har foruten brettspill spilt masse kort siden jeg var liten. Fra jeg var 18 til jeg var 30 spilte jeg bridge 6-8 timer hver dag. Det som er fasinerende er hvordan forskjellige mennesker opptrer i ulike situasjoner. Poker har jeg også spilt siden tenårene, men det var den gamle varianten hvor alle fikk fem kort på hånden og så byttet man kort. Så ble kjent med noen som spilte det nye spillet Texas Hold ’em for 6-7 år siden, og da var det vanskelig å spille noe annet. Det fasinerende med Texas Hold ’em at det spilles ofte som turneringer, og da er det jo et stort kick å vinne en turnering med feks 100 stykker.

Meget forståelig, og det har jo ingen ting med å vinne penger å gjøre 😉 Men, absolutt, det er selvfølgelig spennende å delta i turneringer. Å vinne er jo liksom drivkraften i spilling, så jo flere en kan slå jo større blir jo gleden! Hvordan ble du så laglederen for the Norsemen Norges uoffisielle pokerlandslag)?

Det å starte et lag innen poker var noe jeg kom opp med sammen med en annen kar. Poker er en individuell idrett, hvor man skal tilegne seg mye informasjon, både om spillet og andre spillere. Derfor tenkte jeg at hvis vi kunne bygge opp et lag med forskjellige personligheter så ville vi kunne lære mye av hverandre. Så vi startet dette laget som å starte en liten bedrift. Vi møtes jevnlig for treninger som går på spillteknikk og for å diskutere andre spillere og spillestiler. Dette var ny tankegang den gangen.
Da vi fikk sponsorstøtte og gikk bredt ut i media, ble vi helt fra starten av titulert som Norges landslag i poker.

Spennende tenkning, og det trengs vel om en skal bli en god spiller. Men, hvor mye tid bruker du på dette og hvor mange turneringer deltar du i pr år?

Jeg spiller vel ca. 100 turneringer hvert år. Noen er større (300+), mens andre er mindre (under 30). Og hvert år så er det jo VM i Las Vegas (sist var det 8000 med).

Dette vil vel si at du nærmest har pokerspilling som jobb i dag? Men hvor forenelig er dette med livet som småbarnspappa?

Pokerspillingen tar selvfølgelig mye tid, men siden dette er en del av jobben min blir det som hvilken som helst annen jobb. Siden jeg er skilt har jeg min datter stort sett annen hver helg og en gang i uka ellers. når jeg er sammen med min datter er det hun som har 100% fokus. Hun er 6 år og hvert en viktig støttespiller når jeg lager spill, og ikke minst er det gøy hver gang vi ser èn av spillene mine ute i en bokhandel og hun sier: "Der er spillet ditt pappa. Jeg er stolt av deg" Slike ting varmer.

Ja, det er meget forståelig, og du har grunn til å være stolt av Reiselyst. Hvordan får du tid til å utvikle spill? Du nevnte vel en gang vi traff hverandre at du hadde gått svanger med Reiselyst i 15 år!

Det er en prosess. Jeg tenkte på Reiselyst første gangen for ca. 20 år siden. Det som var grunn-ideen da var at det skulle være et form for handicapsystem ala det som er i golf. På begynnelsen av 90-tallet tenkte jeg mye på det, men kom aldri helt i gang. Jeg var nå kommet til at det skulle være reise rundt i land og at det skulle være elementer av kunnskap, enkel strategi og flaks foruten handicapsystemet. Jeg satt meg derfor ned med en venn av meg og prøvde å få den kickstarten jeg behøvde, men fant fort ut at dette var noe jeg burde gjøre alene. Grunnen var at jeg var kommet mye lengre i det å brenne for dette. Så gikk det mange år med mye jobbing og karriere, inntil jeg i 2002 tenkte at jeg skulle putte mye energi i dette.

Jeg satt meg ned en hel uke og jobbet hardt og strukturert for å få frem en demo. Til sammen ble det litt over 4000 timer brukt på Reiselyst. Men med spill nr. 2 har jeg lært ufattelig mye og brukt mye mindre tid.

Du har jo lyktes godt i å få frem noe mer taktikk i et kunnskapsspill, hvordan opplevde du det å finne en utgiver? Det var vel ikke altfor enkelt å få noen til å utgi det?

Det er klart at når jeg var ferdig med spillet, så begynte en vanskelig vei for å få det utgitt. Var først hos Litor som sa at spillet var interessant, men de sa at det ikke passet inn i deres portefølje. For å være helt ærlig så mistenker jeg de litt i at de ikke hadde helt fokus på spill utenifra. I dag er jeg glad for det, da Litor ikke er konkurransedyktige på royalties.

Så leste jeg en del artikler på nettet som gikk på det å gi ut spill. Alle artiklene jeg leste gikk ut på det samme, nemlig det og la ide ligge en stund for så å ta det ned fra "hyllen" igjen. Så kom gjennombruddet da jeg fikk testet det hos Nils Håkon og Tina Nordberg. Nils Håkon fikk meg inn hos Gyldendal til en presentasjon og da gikk det slag i slag. Tror noe av det viktigste jeg gjorde som forberedelse til møte med Gyldendal var at jeg hadde laget en nesten ferdig prototype. Det var da enklere for dem å se mulighetene.

Så du presenterte det kun for 2 forlag? Med salgstall på 15 000+ må jo det ha vært en hyggelig start for Gyldendals nysatsning på brettspill. Da var det kanskje lettere å presentere ditt nye spill Helt Texas?

Glemte i farten at jeg kontaktet noen andre som sa jeg kunne tidligst lansere spillet hvis det var interessant 2-3 år etter jeg snakket med dem.

Da jeg kom opp med ideen om å lage Helt Texas var det tut og kjør fra første sekund. Må si det var rimelig deilig å være inne i varmen.

Det skal du få meg til å tro! Du liker tydeligvis å kombinere kunnskap med andre spill, og det er en ganske interessant måte og sette opp for pokerspilling de har kommer opp med. Vil dette si at du pr i dag lever av spilling, altså en kombinasjon av poker og brettspillutvikling?

Mange jern i ilden. Jeg driver et eventselskap med fokus på spill. Dette blir det litt inntekter på. Så har jeg funnet opp et nytt konsept som blir lansert i mars/april som vi allerede har hentet penger inn for. Så kommer det noen kroner i kassa fra brettspillene, og forhåpentligvis litt penger fra pokerspillingen. Men som du skjønner så har jeg drømmejobber. Jeg kan jobbe og tjene penger på min hobby.

Det er jo typisk for de fleste av oss løse fugler, men som du sier er det jo flott å leve av det som interesserer en. Hvordan vil du egentlig beskrive ditt nye spill Helt Texas? Og hva gjør det til et spill en bør sjekke ut?

Helt Texas er delt i tre runder. Den første runden er en kunnskapsrunde hvor du ved å svare riktig opparbeider deg pokersjetonger. Den neste runden er en bløfferunde hvor du gambler mot dine motstandere om du bløffer dem eller ikke. Gjennom begge disse første to rundene har du også et duellelement hvor både kunnskap og bløffing er to viktige elementer. Når en spiller har opparbeidet seg nok sjetonger gjennom de to første rundene legger man vekk alt bortsett fra kortstokken og sjetongene og alle spillerne spiller Texas Holdem, som er det pokerspillet som alle spiller om dagen. Og den som sitter igjen med alle sjetongene er vinner av Helt Texas.

Dette spillet vil hjelpe de som lurer på hva den nye trenden Texas Holdem er. Gjennom spillet vil man bli litt bedre på viktige elementer som møter en når man spiller Texas Holdem. Samtidig er dette et spill som er testet på pokerspilleren og tilbakemeldingen foreløpig er at dette er gøy og at det får ut konkurranseinstinktet. Flere mener også at dette er et bra vorspiel spill hvor det er mye humor spesielt i bløfferunden hvor det er viktig å ha et godt pokeransikt. Og tilslutt tror jeg at dette spillet er bra for den eldre generasjonen som hører at deres tenåringsbarn spiller poker med venner. Da kan de også lærer seg litt av de begreper som deres barn omgås noen ganger i uka. Poker er nemlig i ferd med å bli mer stuerent, men det er fortsatt mange som tror at dette foregår i kriminelle miljøer og alt det fører med seg.

Da tror jeg det bare gjenstår å ønske deg lykke til med både poker’n og Helt Texas! Vi takker så mye for tid og hyggelig prat. Så får vi heller møtes over et bord med brikker, brett, kort eller terninger i nær fremtid.

Takk i lige måte. Veldig hyggelig at folk som dere er så seriøse med det dere driver med. Må vel bli noe slikt som monopol eller RISK for at jeg skal ha noe sjans mot dere.

NÅ KAN DU VINNE HELT TEXAS SPILLET!! KLIKK HER