Norsk verdensmester i Monopol 2009

Sakset fra VG NETT 22.10.2009 kl. 23:55, Sist oppdatert 23.10.2009 kl. 00:13):

Da hadde 19-åringen akkurat gått ned fra seierspallen og sto med en to meter lang sjekk på 20.000 dollar (111.000 norske kroner) i armene.

– Jeg vant. Nå har Norge VM-gull i monopol. Dette er det høyeste man kan oppnå. Man kan ikke bli bedre enn den beste på planeten, sier Knappskog.

Forhandlet seg til seier

Verdensmesterskapet har vart i over to dager i Las Vegas.
42 spillere fra hele verden har kjempet om tittelen. Finalebordet besto til slutt av deltagere fra fire land. Først røk Russland ut, deretter USA. Til slutt ble New Zealand slått ut, og en ung mann sto igjen som vinner. Knappskog fra Nesøya i Asker forklarer hvordan han vant: VM i Monopol 2009 fra Las Vegas

– Først gikk det helt ok for alle. Alle fikk kjøpt seg veier, men ingen fikk bygget noe fordi ingen hadde tre like. Da begynte forhandlingene. Først så det skikkelig stygt ut, for de andre tre satte i gang forhandlinger der jeg sto helt utenfor, og jeg tenkte at nå går det ikke mange minutter før jeg er konkurs. Men så fikk jeg forhandlet meg til alle de lyseblå gatene, og da begynte jeg og håve inn penger, sier han.

Verdens mest populære brettspill

Det første verdensmesterskapet i Monopol gikk av stabelen i New York i 1973. Den forrige mesteren var spanske Antonio Zafrable og han ble utropt til verdensmester i 2004. Den nye mesteren heter nå Bjørn Halvard Knappskog og er fra Norge.

Monopol regnes for å være et av de mest populære brettspillene i verden. Ifølge Wikipedia skal over 750 millioner mennesker ha spilt spillet siden det ble patenter i 1935. Det gjør det til det mest spilte kommersielle spillet i verden.