Nytt norsk spillforlag

Først kan vi gratulere Åse og Henrik Berg med Oregon hos Hans im Glück, og gode tilbakemeldinger fra spillmessen i Essen. Det ble gjennomført en aldri så liten markering på fredagskvelden på hotel Mercure i Essen, og de nybakte foreldrene i dobbel forstand fikk en litt annerledes opplevelse enn vanlig under messen. Bildet til høyre viser utviklerne sammen med Robert F. Watson, som er utvikleren bak det andre spillet Ming Dynasty på den ærverdige spillforlaget.

Dernest kan vi gratulere Vennerød Forlag med lanseringen av 2 gode titler denne høsten; selskapsspillet GiftTRAP, som har fått gode omtaler fra mange og viktige aktører. Og i disse dager er det fantastiske 2 mannsspillet Mr Jack på vei ut i norsk butikkhyller.

Så må vi jo ikke glemme Kristian Østbys svært så flotte Phenomena: Kampen om Aldra, som er bygget over temaet til en bokserie. Vi har så langt kun fått tatt en rask titt på esken og innholdet, men det lovet godt! Hyggelig at Gyldendal forsetter sin satsning på brettspill, og viser vei i forhold til kvalitet og ikke minst slipper til nye norske utviklere.

Avslutningsvis må vi applaudere herrene Nicolaj Borch og Per Erik Olsen, med å ha fått sitt eget spill Oilboom! ferdig fra fabrikken i Tyskland i tid før jul. Spillet har hentet noe av sin basis fra Monopol, men det er gjort en del endringer, og ved første øyekast kan det nok minne litt om Smarte Penger. Utgangspunktet er at spillerne skal investere i og tjene penger på aksjer og selskaper. Spillet blir utgitt av det nye forlaget mamba games, og de har lagt seg på det typisk tyske kvalitetsnivået hva eske, brikker og brett angår. Utviklerne skal gi en stor takk til illustratøren – Carl Anders Aabø, som har kommet opp med et utrolig flott, spennende og unorsk design, som minner mer om tegneserieillustrasjoner enn brettspilleskedesign. Vil du vite mer så ta en titt mamba games

Vi kommer tilbake med mer informasjon om spillene så fort vi har rukket å spille dem!