Countdown

BSG poeng | 40/100 |
Kompleksitet
EnkelAvansertErfaring
IngenEkspertFerdigheter
HellKløktVentetid
IngenLang
- Utgiver:
- Carlqvist & Zetterlund AB
- Utvikler:
- Carlqvist & Zetterlund
- Distributør:
- Ikke distribuert i Norge
- Kategori:
- Barnespill Kunnskapsspill
- Antall spillere:
- 2 - 4 spillere
- Tidsbruk:
- 30 - 45 minutter
- Målsetting:
- Være førstemann fra 501 til 0 poeng
- Passer for:
- Oss med behov for litt oppfriskning av basis matematikk
- Spilldynamikk:
- Legg ned et regnestykke på brettet, trekke summen fra de opprinnelige 501 poeng for deretter å trekke opp igjen samme antall brikker
- Forbredelser:
- Velge vanskelighetsgrad, trekke brikker og start hoderegningen
- År:
- 2000
- Språk:
- Svensk
Selskapet som gir ut Countdown dannet av de kvinnene som har utviklet spillet. Det et er rent ”gjør-alt-selv-selskap” hvor de utvikler, designer og selger selv. Med andre ord et realt idealistisk lite selskap. Så langt har de kun gitt ut Countdown, men det skal være planer om et spørrespill denne høsten.
Brikker og brett er kanskje i enkleste laget, men intensjonen med spillet må sies å være beundringsverdig. Læring eller oppfriskning av gammel kunnskap er i høysetet, og samtidig kan en forberede de yngre til Darts-spilling!
Spilldynamikken er så godt som identisk med Scrabble, men istedenfor ord skal spillerne legge ned regnestykker. Regnstykket skal bestå av ett tall på hver side av det matematiske symbolet og naturlig nok et likhetstegn hvor summen skal komme frem. Ettersom en bare har 6 brikker hver runde, kan det kreve litt tankevirksomhet å få regnestykkene til å gå opp. I tillegg må en, akkurat som i Scrabble, bygge på tidligere utlagte regnestykker.
Ellers må en bruke riktig symbol i riktig området på spillebrettet. Dette er også med å gjøre spillet mer avansert. På den ene siden av brettet er det både ganging, deling, pluss og minus mens det på den andre kun er pluss og minus. Spiller en da det enklere brettet, legges gangetegn og deletegnsbrikkene tilbake i boksen.
På samme måte som New Amigos ønsker Countdown å bidra til læring, men med fokus på matematikk. Den store forskjellen er nok vanskelighetsgraden. New Amigos gir utfordringer i fleng om det er et språk en ikke behersker, men matematikken i dette spillet blir ikke mer avansert enn å multiplisere og dividere. Det kan for så vidt være vanskelig nok, men vi mener at Countdown passer best for barn/ungdomsfamilier, hvor foreldrene ønsker å være deltagende i sitt avkoms læring. Egentlig er vi av den oppfatning av spillet antageligvis passer best i skoleverket hvor det garantert ville engasjere en del rastløse unge gutter i mattetimen.
HVA MENER LESERNE OM SPILLET