Creationary

BSG poeng | 66/100 |
Kompleksitet
EnkelAvansertErfaring
IngenEkspertFerdigheter
HellKløktVentetid
IngenLang
- Utgiver:
- LEGO
- Utvikler:
- Cephas Howard
- Distributør:
- LEGO Norge
- Kategori:
- Barnespill BSG Anbefaler
- Antall spillere:
- 3 - 8 spillere
- Pris:
- 350,-
- Tidsbruk:
- 10 - 45 minutter
- Utmerkelser:
- 2010 - Nominert Årets Barnespill
- Målsetting:
- Få flest poeng ved å bygge så andre klarer å gjette hva det er og gjette andres bygg
- Passer for:
- 7 år
- Spilldynamikk:
- Kast terningen, trekk et kort, bygg det samme som på bildet
- Forbredelser:
- Stokk og fordel kortene i henhold til baksiden og plasser dem i bunker
- År:
- 2009
- Språk:
- Norsk
- Ytterligere opplysninger:
- http://www.LEGO.no/LEGOGames
Det er jo vanskelig å finne noe å klage på når innholdet er et produkt som ble funnet opp for en mannsalder siden, og det er jo naturligvis legoklosser som er kjernen i deres spill. Det vi derimot har en innvedning mot i dette spillet spesielt er at det ikke er laget et godt nok ”tray” inni esken til oppbevaring av klossene. Dette kan faktisk være et problem da en må sortere alle klossene foran hvert spill.
Kjernen i spillet er den svært kjente selskapsleken det finnes utall varianter av; en spiller mimer, tegner, modellerer eller som i dette tilfellet bygger noe fra et kort og resten skal gjette hva det skal forestille.
I Creationary presenteres LEGO terningen som har uskiftbare sider, men som i utgangspunktet kun brukes til å definere hvilken kategori spilleren får oppgave innen. Kortene er delt inn i 3 vanskelighetsgrader med 1, 2 eller 3 spørsmålstegn på baksiden. De fire kategoriene er; Natur, Bygninger, Ting og Fremkomstmidler. Vanskelighetsgraden kan sikkert diskuteres ut fra den enkeltes ferdigheter eller fantasi, men det er en logikk i kortene. Spilleren velger selv hvilken kategori de ønsker oppgaver fra.
I reglene presenteres det 4 forskjellige varianter for spillet; en bygger – flere gjettere, en gjetter – flere byggere, lagspill og samarbeidsspill. I tillegg er det som med alle de andre LEGO spillene fokus på at spillene skal kunne utvikles videre av spillerne selv. Også der presenteres det 2 varianter. Dette er nemlig også ett av grunntankene for LEGO – spillene skal gjerne utvikles videre av spillerne selv.
Vi kan vanskelig bedømme dette konseptet med unntak av at det er spennende tanker. Uansett så er det spillet med de medfølgende reglene vi kan bedømme. For Creationarys del skiller det seg ikke mye fra alternativene, selvfølgelig da med unntak av kjernen – LEGO-klossene. Og med et så velkjent og godt konsept i bunnen, kan en vanskelig gå feil. Det gjør heller ikke LEGO, men det kan for mange være en større utfordring å bygge gjenkjennbare figurer med det relativt lille utvalget/antallet klosser som følger med. På den andre siden er det jo ofte fantasien og evnene mer enn innholdet i spillet som setter begrensningene. Vi vil nok mene at dette spillet krever litt mer innsats og tilvenning enn sine konkurrenter, men det er verdt det!
En annen fordel er at spillet ikke fremmedgjør jenter, noe en del LEGO tilsynelatende gjør. Det er nok færre jenter enn gutter som er opptatt av Star Wars LEGO. Med dette spillet er det få slike hindringer og takket være den variable vanskelighetsgraden kan det være mer enn utfordrene nok for både storesøsken og foreldre.
HVA MENER LESERNE OM SPILLET
No Responses