Escape Room Spillet - Årets Selskapsspill 2017

BSG poeng | ?/100 |
Kompleksitet
EnkelAvansertErfaring
IngenEkspertFerdigheter
HellKløktVentetid
IngenLang
- Utgiver:
- Identity games
- Utvikler:
- Ikke oppgitt/Ukjent
- Distributør:
- Maki AS
- Kategori:
- Årets spill vinnere Selskapsspill
- Antall spillere:
- 2 - 5 spillere
- Pris:
- 699,-,-
- Lignende spill:
- Escape Room Spillet – Årets Selskapsspill 2017
- Målsetting:
- Komme seg ut av den kinkige situasjonen som gruppe
- Passer for:
- Lagspillere med pusleoppgaver som interesse
- Spilldynamikk:
- Velg scenario, sett i gang timeren, løs oppgaver
- Forbredelser:
- Finn frem dekodere og nøkler og velg konvolutt
- År:
- 2016
- Språk:
- Norsk
- Ekspansjonsmuligheter:
- Jepp! Flere utvidelser til grunnspillet.
Såkalte Escape Rooms har vært en aktivitetstrend i vekst de senere årene, og nå har vel de fleste byer med litt størrelse fått ett eller flere slike. Det er en hyggelig stund for vennegjengen eller kollegene, hvor samarbeid og problemløsning står i fokus. Nå kan en gjøre det oftere og rimeligere hjemme.
Innhold
Chrono Dekoder
16 nøkler
8 hintkort pr eventyr
Hintdekoder
De fire eventyrene:
1. Fengselsrømning (Med oppgaver i tre konvolutter)
2. Virus (Med oppgaver i tre konvolutter)
3. Bombetrussel (Med oppgaver i tre konvolutter)
4. Aztekertempelet (Med oppgaver i tre konvolutter)
Design/Tematikk
Selve eskedesignet er, om ikke det hotteste, ganske tydelig og i tråd med hva dette handler om.
Hovedgrunnen til at esken er såpass stor er at den inneholder en ganske stor plastboks, kalt en Chrono dekoder. Den er en vesentlig bidragsyter til både oppgaveløsning og spenning i spillet. Den holder orden på tid, hinttidspunkt og ikke minst har den flere kodedekodere.
De delene som er viktigst og brukes mest er solide; Chrono dekoderen og løsningsnøklene. Det meste annet er i papir/papp og strengt tatt ment for engangsbruk.Viktig detalj i så måte er at det finnes utvidelser til spillet, altså nye scenarier, hvor man slipper å kjøpe disse komponentene igjen, og såldes er rimeligere. I tillegg har utgiver laget en mulighet for å skrive ut oppgavesett på nytt fra deres hjemmeside, og en skulle ønske å gjøre oppgaver på nytt.
Nå er det jo pent lite regler her, ettersom dette ikke er et spill i tradisjonell forstand, men sett med pusleoppgaver som skal løses. Derimot forklares hvordan dekoderen, nøklene og annet fungerer, og generelle hint om hvordan slike oppgaver kan løses.
Målsetning
Her samarbeider gruppen altså om å komme seg ut av en kinkig situasjon innen 60 minutter.
Regler/Spilldynamikk
Hver gang en vil spille Escape Room, vil en spille ett av de fire medfølgende scenarioene, og det anbefales å spille dem i nevnt rekkefølge da den også angir stigende vanskelighetsgrad.
I alle scenariene brukes dekoderen, nøklene og hintdekoderen, så disse legges til side. Dernest er det bare å kaste seg over den store konvolutten for det valgte scenarioet. Så må en lese det som står utenpå den første konvolutten, før en åpner den og kan begynne oppgaveløsningen. Men, husk å starte dekoderen!
Scenariene består av tre deler, og gruppen må fullføre de forskjellige delene innen en viss tid. Om det ikke skjer får en da også beskjed om å godta hint, som kan hjelpe gruppen til å løse spesifikke oppgaver. Hintkortene ligger i bunker med en bakside som angir på hvilket tidspunkt en kan sjekke det, ved å legge det inn i Hintdekoderen.
Chrono dekoderen teller ikke bare ned tiden, den holder også orden på, og minner på når en kan se på hintene. Men like viktig er det at det flere kodesystemer på den som brukes i scenariene. Rett som det er vil gruppen oppdage et «ER» merke på noen av komponentene, og det er da det gjelder å finne ut hvordan Chrono dekoderen kan benyttes for å løse oppgaven.
Nøklene er den andre viktige komponenten i spillet. For å få lov til å åpne neste del/konvolutt i scenarioet, må riktige nøkler settes i riktig rekkefølge inn i Chrono dekoderen.
Typisk spillrunde
Vi ønsker jo ikke å ødelegge for noen som har lyst til å prøve seg på dette spillet, så vi vil ikke beskrive scenarioene eller oppgavene.
Oppsummering
Spillet har en stor variasjon i pusleoppgaver, så det holder på interessen og ikke minst er det en del snedige komponenter som faktisk er ganske imponerende.
Vanskelighetsgraden/økningen er bra avpasset folk flest, og grunnet det relativt store variasjonen i oppgavene vil det alltid være en som ser noe de andre ikke ser og alle blir på den måten engasjert og får en mestringsfølelse.
Eneste mulige problem er «alfa-spilleren», eller altså en spiller(e) som tar over og leder de andre. Det er en svakhet for alle samarbeidsspill, men vil trolig være mer vrient her ettersom oppgavene forhåpentlig er nye for alle.
HVA MENER LESERNE OM SPILLET