Hey! That's my fish!

BSG poeng | 71/100 |
Kompleksitet
EnkelAvansertErfaring
IngenEkspertFerdigheter
HellKløktVentetid
IngenLang
- Utgiver:
- Phalanx
- Utvikler:
- Alvydas Jakeliunas & Günther Cornett
- Distributør:
- Enigma distribution
- Kategori:
- Familiespill
- Antall spillere:
- 2 - 4 spillere
- Pris:
- 300,-
- Tidsbruk:
- 20 - 30 minutter
- Målsetting:
- Fange mest fisk
- Passer for:
- Sultne ornitologer
- Spilldynamikk:
- Flytt en av pingvinene og plukk opp brikken den stod på
- Forbredelser:
- Stokk brikkene og plasser dem ut etter gitt mønster
- År:
- 2005
- Språk:
- Engelsk
- Ytterligere opplysninger:
- http://www.phalanxgames.nl/
Innhold
60 heksagoner
4 x 4 pingvinbrikker
Design/Tematikk
Spillesken viser en gjeng tegneserieaktige pingviner i full jakt etter fisk på isflakene. Det lyser humor, og spillet er nok rettet mot familiemarkedet. Innholdet er av tysk standard, og brettbrikkene er av samme type som eksempelvis Carcassonne. Spillebrikken er artige pingviner i tre.
Målsetning
Hver spiller styrer en koloni pingviner, hvis størrelse er avhengig av hvor mange spiller det er. Hver koloni prøver å fange mest fisk, og den om har klart det når ingen av pingvinene kan forflytte seg lenger er vinneren.
Regler/Spilldynamikk
Reglene er svært enkle; etter at brettet er lagt ut og spillerne har plassert ut sine pingviner, flytter spillerne en pingvin etter tur. Brikken pingvinen flyttes fra plukkes opp og blir på den måten en del av koloniens fangst. Typisk nok varierer fangsten på hver brikke fra 1 til 3 fisk. Pingvinene kan bevege seg så langt spilleren vil i hvilken som helst retning, men må stoppe for andre pingviner eller tomrom i rekkene grunnet allerede oppfiskede felter. Initialt består brettet av 8 rekker med 7 og 8 brikker annenhver gang. Spillet går til ingen av pingvinene lenger kan flytte fordi de er omringet av tomme felter.
Typisk spillrunde
Etter at spillebrettet er lagt ut, begynner Kathrine å plassere ut en av sine pingviner på en valgfri brikke som kun har 1 fisk. Deretter setter resten av spillerne ut sine pingviner på samme måte etter tur. Med 4 spillere har hver koloni 2 pingviner.
Kathrine flytter så den ene av sine pingviner et felt frem til en 3’er brikke og plukker opp brikken hun forlot. Remo gjør det samme på motsatt side av brettet. Lars Erik har funnet seg et attraktivt hjørne som han gjerne vil holde de andre ute fra, og flytter også et felt mot ytterkanten av brettet til et 3’er felt. Ylva startet med en av sine pingviner i et av hjørnene, og flytter den et felt langs ytterkanten.
Kathrine ser sjansen til å snike til seg et 3’er felt ved å bruke sin andre pingvin i ”Ylvas område”, og gjør det. Remo flytter den samme pingvinen som i forrige runde, og flytter inn mot ”Lars Eriks hjørne”. Lars Erik svarer med å forsøke å sikre resten av hjørnet ved å flytte til den siste brikken som er igjen langs ytterkant av den ene siden i hjørnet. ”Da tror jeg jammen jeg kan straffe deg for din grådighet, Kathrine” sier Ylva og flytter sin andre pingvin et felt nærmere Kathrines, som derigjennom kun har en mulig vei ut fra hjørnet. ”Ok, da går vel den ganske fort ut av spill, men da får jeg vel heller begynne å sikre litt rundt den andre” svarer hun og flytter den andre pingvinen et felt mot ytterkanten og inntil Lars Eriks andre pingvin. Remo bare smiler og flytter ufortrødent den samme pingvinen som forrige runde to felter frem til enda et 3’er felt. Og har samtidig gitt Lars Eriks hjørnepingvin kun en mulig vei ut fra hjørnet. ”Det begynner jo allerede å bli trangt på brettet, så jeg tror jammen må få den andre pingvinen min i gang og inn mot sentrum jeg gitt” mumler han og flytter den 3 felter inn mot midten av brettet. Ylva øyner den samme faren og flytter sin ”hjørnepingvin” 5 felter frem og truer plutselig ”Kathrines hjørne”.
Oppsummering
Hvorfor det har vært såpass mye omtale rundt dette spillet den senere tid oppleves som litt merkelig. Ikke fordi det er noe dårlig spill, men det er langt fra spesielt originalt; dynamikken med å flytte en brikke for deretter å fjerne en brettdel har vært benyttet i både Gipf-serien og ikke minst et av fjorårets gode familiespill ”That’s Life”. Så det kan ikke være det som gjør spillet så interessant. Det ligger nok mer i at det er svært raskt, enkelt og familievennlig samtidig som det finnes en viss taktisk dybde i det. Det kan trygt anbefales til familier med barn i skolealder, som nok fort vil lære seg spillet og ikke behøve deres assistanse når vennene kommer på besøk. For drevne spillere kan det for så vidt også være verdt en nærmere titt som et mellomspill, men ikke forvent de store utfordringene.
HVA MENER LESERNE OM SPILLET
No Responses