Lie Detector

BSG poeng | 41/100 |
Kompleksitet
EnkelAvansertErfaring
IngenEkspertFerdigheter
HellKløktVentetid
IngenLang
- Utgiver:
- Parker
- Utvikler:
- Ikke oppgitt/Ukjent
- Distributør:
- Hasbro
- Kategori:
- Barnespill Selskapsspill
- Antall spillere:
- 2 - 8 spillere
- Pris:
- 350,-
- Tidsbruk:
- 30 - 60 minutter
- Målsetting:
- Være førstemann til å innkassere 7 helgen eller synder ringer
- Passer for:
- Etiske bløffmakere
- Spilldynamikk:
- Svar på spørsmål, sjekk om gruppen er enig, ta løgndetektortesten
- Forbredelser:
- Sjekk løgndetektoren, del ut kort og sett i gang
- År:
- 2001
- Språk:
- Norsk
- Ytterligere opplysninger:
- http://www.hasbro.com/games/
I tillegg til spørsmålskort, er det noen utleveringskort og vetokort, men det viktigste er jo LØGNDETEKTOREN. Dette er en batteridrevet liten dings, som behørig blir beskrevet som en indikator og ikke en reel test i bruksanvisningen. Om du skulle ha vært i tvil, vel om merke…
Målet med spillet er å være den første som har samlet seg 7 helgen eller synder ringer. Disse får man ved å avgi svar og eventuelt bestå løgndetektortesten. Ved korrekt svar mottar en ringen i forhold til om en bekrefter eller avkrefter spørsmålet.
Hege begynner og kaster terningen som viser et ansikt. ”Da er det en individuell oppgave, og jeg leser opp spørsmålet” forklarer Remo. ”Har du noen gang drømt om å være berømt?” spør han Hege. ”Ja” svarer Hege. Siden ingen finner grunn til å betvile det, får hun en helgenring, og Remo kaster terningen. Den viser en gruppeoppgave, og kan spør; Har du noen gang hatt terninger i speilet i bilen? ”Nei” svarer alle sammen. ”Hallo folkens! Så Harry som Remo er, så MÅ han jo ha hatt terninger. Vi må la han ta løgndetektoren” sier Tore. Alle nikker enig, og Remo plukker opp dingsen. To fingre skal holdes i spor under den, så trykker en på en knapp for å resette den. Så begynner den å blinke og Remo må si navnet sitt og hvor gammel han er. Deretter begynner den å pipe, og Remo må si; Jeg har aldri hatt terninger i speilet i bilen min. Løgndetektorens toner stiger og synker urolig før den stopper og viser en grønn linje. ”Som det nå er bevist har jeg aldri hatt det” gliser en fornøyd Remo og mottar en helgenring. Alle de andre får også en ring avhengig av svarene sine.
Kathrine kaster terningen som viser gruppeoppgave, og spørsmålet er; Har du noen gang opplevd at noen overrumplet deg mens du var naken? Kathrine og Tore svarer nei, mens Hege og Remo svarer ja. ”Jeg tror ikke et øyeblikk på Kathrine, så hun må utfordres” sier Tore. De andre er enige og hun må ta testen. Hun stryker og har må derfor levere tilbake en av sine ringer. ”Dette vil jeg vite mer om” sier Hege og spiller ut sitt ”Ut med språket” kort. Kathrine må nå fortelle hva som skjedde. Tore, Hege og Remo mottar sine ringer, og spillet går videre.
Som et ungdomsspill kan dette sikkert gjøre stor suksess, men blant mennesker som er ferdige med den største sjenansen hva sin egen kropp og væremåte angår blir dette ganske uinteressant. At det i tillegg legges mye fokus på at en bør være over 18 år for å spille det, er vel mer et salgstriks enn reelt her. Som vi alle vet er jo aldersgrenser til for å brytes, så mange 13-åringer kan nok få blod på tann med det. Spillet som ligger nærmest i hukommelsen er Friends. Det er også bygget på denne utleveringstrangen, og de ”spennende” detaljene om andres pinligheter. Jaja, det kan vel hende spillet også funker for russ på vorspiel…
HVA MENER LESERNE OM SPILLET