Make'n'Break Extreme

BSG poeng | 64/100 |
Kompleksitet
EnkelAvansertErfaring
IngenEkspertFerdigheter
HellKløktVentetid
IngenLang
- Utgiver:
- Ravensburger
- Utvikler:
- Andrew Lawson & Jack Lawson
- Distributør:
- Ikke distribuert i Norge
- Kategori:
- Familiespill Ferdighetspill
- Antall spillere:
- 2 - 4 spillere
- Tidsbruk:
- 25 - 35 minutter
- Målsetting:
- Score flest poeng ved å løse stableoppgaver under tidspress
- Passer for:
- Alle som mener de ”gjør det best under press”
- Spilldynamikk:
- Snu opp ett kot og løs oppgaven, snu deretter ett nytt inntil tiden løer ut
- Forbredelser:
- Stokk kortene og legg blokkene foran spilleren hvis tur det er
- År:
- 2007
- Språk:
- Tysk
- Ytterligere opplysninger:
- http://www.ravensburger.de/web/Home__3245368.html
Innhold
1 støyende elektrisk timer
10 forskjellige plastblokker
80 oppgavekort
Masser med poengbrikker
Design/Tematikk
Spillesken viser med all tydelighet hva dette spillet dreier seg om. Og det fargesterke uttrykket røper vel at spillet er myntet på familiemarkedet. Alle spillets komponenter er vist på esken, om enn i en litt annen form enn de virkelig er.
Kortene som følger med er av litt under standardkvalitet, men det er egentlig ikke så viktig, da de ikke spilles med som sådan. De snus bare opp ett etter ett for å vise oppgaven spilleren skal løse.
Standardutgaven av Make’n’Break har byggeblokker i tre, til forskjellige plastblokker. Disse blokkene minner mye om de som ramler ned over skjerme når en spiller Tetris. Og dette gjør at det er lett å se på dette spillet som en brettspillversjon av pc-spillet, selv om det ikke er tilfelle.
Reglene er svært enkle, kortfattet og greit skrevet.
Målsetning
Score flest mulig poeng ved å løse flest, eller de beste oppgavekortene i løpet av spillet. Spillet går over 3 runder.
Regler/Spilldynamikk
I standardreglene bruker en timeren på den måten at alle får like mye tid hver runde, og den blir kortere og kortere. I sin tur får spilleren rett og slett alle blokkene, og spilleren ved siden av snur opp det øverste kortet fra den stokkede bunken. Samtidig vris timeren til den tidsinnstillingen som er felles for alle denne runden. Spilleren skal så løse oppgaven ved å bygge figuren avbildet på kortet. Så fort spilleren har den riktig, legges oppgavekortet til side og det neste fra bunken snus opp. Spilleren forsetter på denne måten til tiden er ute, og en har da typisk løst fra 4-6 oppgaver. Hver oppgave gir poeng (stort sett avhengig av ”vanskelighetsgrad”), og spilleren får poengene i form av poengbrikker etter hvilke kortene som ble lagt til side ved spillets slutt.
Inne blant de vanlige oppgavekortene er det noen spesialkort; en får kun bygge med høyre hånd, kun venstre, plukk en annen spiller til å bygge, bygg som du vil med gitte blokker, bygg som du vil med valgfrie blokker, etc, etc.
Timeren har 3 tidsinnstillinger, og den støyer fælt, så den bidrar helt klart til intensitet og en viss frenetisk aktivitet etter hvert som spilleren har løst de første 2 oppgavene og sliter litt med den tredje…
Oppsummering
Det er jo egenlig merkelig at det ikke har kommet en brettspillversjon av en av tidenes mest populære pc-spill; Tetris enda, og inntil det kommer kan vi ha det litt moro med Make’n’Break.
Det er jo ikke noe serøst avansert spill, men tvert imot hektisk familiemoro for nærmest alle. Oppgavene er kanskje til og med litt i enkleste laget, i hvert fall i henhold til hva tittelen extreme tilsier…
Mange liker å stable ting, og her er stabling satt i system og ikke minst er det et tidspress og dette skaper grunnlaget for en god spillopplevelse. Ikke nødvendigvis i timevis, men definitivt en runde fra tid til annen.
Så er du på jakt etter et artig, raskt og enkelt ferdighetsspill, er dette faktisk noe som kan anbefales, om enn ikke på det varmeste.
HVA MENER LESERNE OM SPILLET