Photoloco

BSG poeng | 66/100 |
Kompleksitet
EnkelAvansertErfaring
IngenEkspertFerdigheter
HellKløktVentetid
IngenLang
- Utgiver:
- Tactic
- Utvikler:
- Peggy Brown & Steve Velte
- Distributør:
- Tactic Norge
- Kategori:
- BSG Anbefaler Selskapsspill
- Antall spillere:
- 4 - 12 spillere
- Pris:
- 369,-
- Tidsbruk:
- 30 - 60 minutter
- Utmerkelser:
- 2012 - Nominert, Årets Selskapsspill
- Målsetting:
- Samle flest fotosjetonger
- Passer for:
- De som savner å tegne når de spiller Brainstorm
- Spilldynamikk:
- Sjekk ordene på kortet og prøv å tegne så mange av dem som mulig i løpet av 90 sek mens laget ditt gjetter på hva du tegner
- Forbredelser:
- Legg fotoene i en bunke på bordet og fotosjetongene i en haug
- År:
- 2012
- Språk:
- Norsk
- Ytterligere opplysninger:
- http://www.tactic.net
Innhold
100 store fotoer
Fotoholder
2 tusjer
Design/Tematikk
Esken ser litt kaotisk ut, men viser egentlig stort sett innholdet og hva spillet går ut på.
Innholdet er av helt grei kvalitet. Fotoholderen er i plast og fotoene i helt fin papirkvalitet. Fotoene skal jo ikke behandles i noen stor grad, så det er mindre viktig. Fotosjetongene derimot er kanskje av den litt vel kjipe kvaliteten – små og i veldig tynn papp. Det er heller ikke noen stor sak, da de eneste de brukes til er å samle dem inn som poengmarkører. Som alltid med spill som inkluderer tusjer, er det et mulig problem da de har en tendens til å tørke ut. Så, for å være på den sikre siden, bør du ha noen whiteboad tusjer liggende i bakhånd.
Reglene er, som spillet, enkle og greie.
Målsetning
Samle flest fotosjetonger.
Regler/Spilldynamikk
Del spillerne inn i lag med minst 2 spillere på hvert. Det er ikke så farlig om det ikke er jevnt antall spillere. Bland fotoene og legg dem i en bunke midt på bordet. Fotoene er dobbeltsidige så det spiller ingen rolle hvilken side som er opp. Fotosjetongene legges i en haug på bordet.
Lagene, og spillerne innbyrdes på lagene, alternerer med å være tegner. Resten av laget gjetter på hva tegneren prøver å tegne. Motstanderlaget holder øye med timeglasset og roper ut når tiden er ute.
I din tur til å tegne trekker du det øverste fotoet og snur det så siden som lå ned kommer opp. Så legger du fotoet inn i fotoholderen, under det gjennomsiktige plastarket. På fotoenes venstre side er det et rødt felt med noen blå flekker bak, og denne delen av bildet blir nå liggende under det røde feltet i fotoholderen. På denne måten kommer de 9 ordene på fotoet frem. Det er disse ordene som skal tegnes og gjettes. Så fort du er klar, snur motstanderne timeglasset og du går i gang med tegningen. Det er ikke tillatt å bruke bokstaver, tall, symboler, og du har heller ikke anledning til å snakke foruten for å bekrefte at medspillerne dine har gjettet riktig. Det oppfordres til gestikulering i reglene, men det er mindre viktig.
Du fortsetter å tegne og lagkameratene gjette til tiden renner ut. Da får laget plukke inn like mange fotosjetonger som antallet ord de klarte. Gjør laget det skikkelige bra og klarer 8 av ordene på kortet får de stjele 2 fotosjetonger fra motstanderlaget, og 3 sjetonger om de klarer alle 9 ord.
Tørk så av plastarket med en fille, fjern fotoet og gi holderen til motstanderlaget.
Med alle fotosjetongene varer spillet opp mot en time, men ønskes et kortere spill kan en rett og slett bare legge vekk et antall sjetonger – 50 sjetonger er omtrent en halvtimes spilletid.
Typisk spillrunde
Nok et tegnespill det ikke gir noen mening i å beskrive.
Oppsummering
Det har kommet mange tegnespill på det norske markedet de siste par årene, og flere av dem holder bra kvalitet og ikke minst gir mye moro til de av oss som liker å dumme oss ut litt fra tid til annen i selskap med andre voksne. Photoloco føyer seg pent inn i rekken, og er mer et spill enn en del av de andre. Det mest nærliggende spillet å linke det mot er kanskje Brainstorm. Man tegner jo ikke i Brainstorm men de bruker den samme teknikken med de røde feltene på kortene for å kunne se oppgave/løsnigsordene. Så hvis du kan forestille deg en kombinasjon av Brainstorm og Pictionary er du svært tett på hva dette spillet er.
Noe av det som gjør spillet artig er at ordene er løsrevet fra bildet, så det er ikke noen naturlig sammenheng – det hjelper altså lite å tenke på hva som er naturlig i forbindelse med hva du ser på fotoet. Noen ganger stemmer det selvfølgelig men det er tilfeldig. Om en skulle ha en innvending, så kan en kanskje påpeke at utgiveren sikret mot at det kom noen som helst naturlige ord forbudet fotoene.
Men alt i alt er dette også et godt og relativt rimelig alternativ for en hyggelig kveld med gode venner.
HVA MENER LESERNE OM SPILLET