Pusle og vinn

BSG poeng | 59/100 |
Kompleksitet
EnkelAvansertErfaring
IngenEkspertFerdigheter
HellKløktVentetid
IngenLang
- Utgiver:
- Tactic
- Utvikler:
- Ikke oppgitt/Ukjent
- Distributør:
- Tactic Norge
- Kategori:
- Selskapsspill
- Antall spillere:
- 3 - 8 spillere
- Pris:
- 200,-
- Tidsbruk:
- 30 - 45 minutter
- Målsetting:
- Å vinne flest ”poletter” etter en på forhånd avtalt mengde runder
- Passer for:
- Arkitekter og alle med sans for geometri
- Spilldynamikk:
- Kast terning, trekk kort og deretter forklar ordet ved hjelp av en stor mengde kort med forskjellige geometriske figurer
- Forbredelser:
- Stokk oppgavekortene og spre figurkortene ut over bordet
- År:
- 2002
- Språk:
- Norsk
- Ytterligere opplysninger:
- http://www.tactic.net/
Figurkortene er faktisk såpass dårlige at en til og med nesten bør bruke kniv for å få dem løs. Når kortene er så tynne, og hele poenget med spillet er å plukke opp og flytte på disse kortene hele tiden, er de mer eller mindre nødt til å bli ødelagt av negler og sprekker i bordet.
Reglene er ellers enkle og greit satt opp, og det er noen ganske gode råd på siste side av regelarket.
Kathrine starter spillet med å kaste terningen (kun med 1, 2 og 3 på), og slår en 2’er. Terningen avgjør hvilket ord på oppgavekortet som forsøksvis skal bygges. Oppgavene er av forskjellig vanskelighetsgrad som naturlig nok står i rekkefølge. Derav numrene på terningen. Jo høyere tall jo vanskeligere oppgave. Vanskelighetsgraden sier også hvor mange polletter en vinner ved å løse oppgaven.
I Pusle og Vinn er det også timeglass, så her er det også viktig å tenke raskt og for de som skal gjette å være flinke til å komme med løsningsforslag. Som ”bygger” har en kun lov til å si ja/nei til løsningene som hagler mot en. Eneste alternative hjelpemiddel er at du også kan forsøke på å animere forklaringene dine ved å bevege figurkortene.
På mange måter er dette en ny vri på diverse spill hvor en skal mime, tegne eller på annen måte forklare ord for mot/medspillere. Som de fleste spillene av denne typen er også dette meget dynamisk og passer for de fleste. Å løse oppgavene ved hjelp av figurkort er nok noe mer avansert enn å tegne, så det er kanskje ikke perfekt for de yngre i familien.
Dersom en ser bort fra den relativt ”ringe” kvaliteten på selve figurkortene, er spillet ellers bra og et godt alternativ for dere som er lei Pictionary!
HVA MENER LESERNE OM SPILLET