Rök

BSG poeng | 61/100 |
Kompleksitet
EnkelAvansertErfaring
IngenEkspertFerdigheter
HellKløktVentetid
IngenLang
- Utgiver:
- Gigamic
- Utvikler:
- Thierry Chapeau
- Distributør:
- Tantrix Norge
- Kategori:
- Familiespill Ferdighetspill
- Antall spillere:
- 2 - 5 spillere
- Pris:
- 299,-
- Tidsbruk:
- 15 - 25 minutter
- Målsetting:
- Samle flest mulig runesteinpar
- Passer for:
- Seidmenn og trollkjerringer
- Spilldynamikk:
- Alle spillerne slipper samtidig ut steinene ned på bordet, og spillerne prøver å grabbe til seg eventuelle par
- Forbredelser:
- Samle alle steinene i posen, og la hver spiller trekke en stein før spillet starter
- År:
- 2009
- Språk:
- Norsk
- Ytterligere opplysninger:
- http://tantrix.no/
Innhold
49 runesteiner, hvorav 1 Lagnadsrune (med en prikk), og 48 runesteiner i tre forskjellige farger og med 8 forskjellige symboler i hver farge.
1 tøypose
Design/Tematikk
Spillesken er annerledes – en kvadratisk boks på linje med GiftTrap – som sikkert er et problem for butikkhyllene, eller spillhyllene for den saks skyld. Men det er jo også artig med litt annerledeshet.
Esken gir også ganske tydelige signaler om hva spillet dreier seg om. Vi kan dessverre lite om vårt opprinnelige skriftspråk runene, så om de er korrekte kan vi bedømme, men de ser bra ut.
Spillet består kun av ”steiner”, med godt synlige runesymboler i rødt risset inn. De både ser godt ut og fungerer bra til formålet.
Reglene er svært enkle og godt skrevet, som ventet av et Gigamic spill.
Målsetning
Grabbe til seg så mange par runesteiner som mulig.
Regler/Spilldynamikk
Før spillet starter legges Lagnadsrunen midt på bordet, og hver spiller trekker en brikke hver som er deres Jamnvektsrune. Om noen trekker samme rune, byttes disse ut inntil alle spillerne har forskjellige Jamnvektsruner.
Deretter trekker spillerne etter tur et antall steiner avhengig av antallet spillere. Det er ikke tillatt å kikke på disse steinene, de holdes i skjul i hånden. Når alle har trukket riktig antall steiner, slipper alle spillerne steinene sine på bordet samtidig.
Nå er det om å gjøre å være rask. Alle spillerne ser nå etter par på bordet eller tvillingsteinen til sin egen eller de andres Jamnvektsstein. Får en tak i et par legges dette bak Jamnvektsteinen og danner starten på skatten din. Steiner som lander med symbolet ned får ikke snus, og så fort ingen lenger vil ta noen stein, samles disse inn igjen og legges i posen (altså kun de med billedsiden ned). Spillerne trekker nye steiner og en ny runde spilles på samme måte som den forrige.
Spillet er over nå det kun kan slippes like mange steiner som det er spillere eller færre. Da teller man opp antallet par en har – og vinneren er den med flest.
Det er noen få ekstraregler:
Tar du en annen spillers Jamnvektstvilling, tar du dette paret, men samtidig alle par denne spilleren måtte ha i skatten sin av samme farge som Jamnvektsparet.
Tar du to steiner som viser seg å ikke være par, må spilleren legge disse steinene og et annet par tilbake i posen.
Om to spillere har tatt hver sin stein i et par, legges disse steinene tilbake i posen.
Om spillerne har tatt hverandres Jamnvektstvilling, kaster disse spillerne sine Jamnvektssteiner mot Lagnadssteinen, og rekkefølgen blir da i henhold til hvor nære en kastet sin stein.
Spillere som mister sin Jamnvektsstein trekker en ny før neste runde begynner.
Oppsummering
Rök er et småartig øye-håndkoordinasjonsspill i svært høyt tempo. Det minner selvfølgelig om både JungleSpeed, Ligretto, SuperSircles og det kanskje mer kjente kortspillet Hei Knekt. Liker du denne typen svært så hektiske spill, så kan det være et godt alternativ. Spillkomponentene er jo førsteklasses, og du trenger ikke bekymre deg for å ødelegge dem. Men Rök tilfører vel ikke denne sjangeren så mye nytt, så i hvilken grad det frister deg er nok i første rekke avhengig av ”tematikk” og komponenter, og om dette er en spillide du liker svært godt.
HVA MENER LESERNE OM SPILLET