Target

BSG poeng | 60/100 |
Kompleksitet
EnkelAvansertErfaring
IngenEkspertFerdigheter
HellKløktVentetid
IngenLang
- Utgiver:
- Enginuity
- Utvikler:
- Andy, Sara Ellen, Elliott og Shayna Daniel
- Distributør:
- Ikke distribuert i Norge
- Kategori:
- Familiespill Kortspill
- Antall spillere:
- 2 - 4 spillere
- Tidsbruk:
- 30 - 60 minutter
- Målsetting:
- Score flest poeng ved å ta meldinger
- Passer for:
- Alle med sans for poker
- Spilldynamikk:
- Trekk ett kort, ta melding(er) om du kan og ønsker, kast ett kort om du har 6 kort på hånden
- Forbredelser:
- Stokk kortene og gi hver spiller 5, dernest stokkes meldingskortene og det legges opp 5
- År:
- 1997
- Språk:
- Engelsk
- Ytterligere opplysninger:
- http://www.enginuity.com/
Eneste fellestrekk med disse to spillene er at de er utviklet av samme team. I 3 stones var det abstrakt strategi som gjaldt, her er det snakk om et kortspill bygget på kjente begreper. 3stones var et lekkert spill med stor fokus på design og kvalitet. Dette er tonet noe ned her, selv om selve esken er av metall og for så vidt bra. Kortene er som hos de fleste dessverre ikke all verden av kvalitet. Papp blir fort slitt med potetgull og cola på bordet.
Selve konseptet i spillet er bygget opp rundt meldinger en skal prøve å ta med kortene en har på hånden. Til forskjell fra de fleste lignende spill, så kan en ikke selv bestemme hva en ønsker å melde, men tvert imot; meldingene ligger åpnet på bordet, og spillerne samler kort for harde livet for å oppfylle meldingene og ta dem når de har anledning. En interessant vri på noe velkjent. Meldingene er stort sett hentet fra poker, med tillegg av noen spesialmeldinger.
Hver spiller får utgitt 5 kort som danner hånden. Deretter legges det opp 5 meldingskort på bordet. Disse meldingene består typisk av straight’er, flush’er og like kort. Spillerne kan kun ha 5 kort på hånden, så hver runde må en trekke ett kort og deretter kaste ett om en ikke kan ta en melding. Etter å ha tatt en melding, og på denne måten kvittet seg med kort, må en samle opp en ny hånd med det ene kortet i runden. Meldingene har selvfølgelig forskjellig verdi, alt etter hvor presumptivt vanskelige de er; 5 partallskort – 2 poeng, 3 like – 4 poeng, hus – 5 poeng etc.
Selve kortstokken består av 4 farger med verdier fra 0-9 to ganger og en trumf farge med 0-9 kun en gang. Trumfverdiene er således fargeløse og kan brukes i kombinasjon med alle farger, men ikke skifte verdi.
Når vi begynner vårt spill, så ligger følgende meldinger på bordet; flush i rødt, totalt 4 eller mindre, straight flush i rødt, partall og valgfri straight flush. Remo begynner og trekker et kort, før han kaster et, det samme gjør Kahtrine. Tore gliser og legger ned 3 kort med total verdi 3 (0, 1 og 2 i rødt). ”Da kan jeg ta 2 av meldingene, ikke sant?” spør han. ”Det er riktig. Kortene en spiller ned kan brukes i flere sammenhenger for å ta flere meldinger under samme runde” støtter Kathrine. Tore tar derfor inn totalt 4 eller mindre meldingen. Denne meldingen sier bare at det må spilles ned 3 kort med en samlet verdi på maks 4. De samme kortene kan brukes til å ta inn flush’en som bare forlanger at det er 3 røde kort. Tore sikre seg på denne måten begge meldingene og ikke minst 5 poeng. De legges ut to nye meldinger og hans tur er over.
Target er faktisk et godt gjennomtenkt spill, selv om dette heller ikke er revolusjonerende. Det henger godt sammen, og leker med konsepter de fleste av oss kjenner til fra tidligere. Som oftest blir det en ganske frustrerende, men like fullt intens kamp om meldingene. Target bør passe bra for de fleste familier og mange ”brettspillere”, selv om de med stor sans for Republic of Rome kanskje ikke finner dette så stimulerende.
HVA MENER LESERNE OM SPILLET