That's Life

BSG poeng | 72/100 |
Kompleksitet
EnkelAvansertErfaring
IngenEkspertFerdigheter
HellKløktVentetid
IngenLang
- Utgiver:
- Ravensburger
- Utvikler:
- Wolfgang Kramer & Michael Kiesling
- Distributør:
- Ikke distribuert i Norge
- Kategori:
- Familiespill
- Antall spillere:
- 2 - 6 spillere
- Tidsbruk:
- 30 - 45 minutter
- Utmerkelser:
- 2005 - Nominert, Spiel des Jahres, 2005 - 10. plass, Deutscher Spiele Preis
- Målsetting:
- Score flest mulig poeng
- Passer for:
- Terningtrillere som er lei av Ludo
- Spilldynamikk:
- Kast terning, flytt en av markørene eller en av vakten og ta poeng om markøren som flyttet var alene på brikken den flyttet fra
- Forbredelser:
- Legg ut alle brikkene etter et bestemt mønster, som tar litt plass
- År:
- 2005
- Språk:
- Engelsk
- Ytterligere opplysninger:
- http://www.ravensburger.com/
Ravensburger, som vel er et av Europas største spillforlag, satser som vanlig på lettspilte familiespill og dette er intet unntak. Kvaliteten på brikker og markører er god og reglene er svært enkle.
That’s life består av 32 brikker som legges ut i et fastlagt mønster, 8 vakter og 3 markører i 6 farger. Brikkene har positive og negative tallverdier, samt noen med en firkløver. Typisk er banen satt opp slik at de første 8 brikkene er negative (fra -1 til -8), før det ligger 6 firkløverbrikker, så 8 (+1 til +8) positive brikker og avsluttes med 10 negative brikker. På de 6 firkløverbrikkene plasseres det en vakt, som kan flyttes om det står en markør (uavhengig av farge) på samme brikke. Firkløverbrikken har den egenskapen at de kan omgjøre negative brikker som er samlet inn til positive.
Spillerne prøver å samle så mange poeng som mulig, og vinneren er den som sitter igjen med flest poeng etter at alle markørene har kommet i mål. Det snedige med spillet er at poengene samles inn underveis, og det vil si at spillerne må ta inn brikken og derigjennom forminskes banen. Spillerne kaster terningen og må flytte en av sine brikker hver runde. Unntaket er om det står en markør på samme brikke som en vakt, da kan spilleren velge å flytte vakten istedenfor. Om brikken spilleren flytter en markør blir stående uten verken markør eller vakter, må spilleren ta inn den aktuelle brikken. ”Dette virker jo egentlig både enkelt OG litt artig” sier Tore mer positivt.
Tore starter spillet og kaster en 3’er, og flytter en av sine markører 3 felter frem og lander på -3 feltet. Hege kaster deretter en 4’er og flytter sin første markør til -4 feltet. Remo kaster en 2’er og havner på -2 feltet. Kathrine kaster en 5’er og havner naturlig nok på -5.
Tore kaster en ny 3’er. ”Da gidder jeg ikke flytte den første for da havner den på -6 feltet” mumler han, og flytter en av sine andre brikker frem til -3 feltet. Hege kaster en 5’er og flytter den første markøren 5 felter frem og havner på den andre firkløverbrikken. ”Da kan alle sammen velge å flytte vakten på den brikken istedenfor en av sine egne brikker” minner Kathrine oss på. ”Joda, men Hege må samtidig ta inn -4 brikken” sier Tore. Det blir således et tomt felt i rekken, og spillerne hopper bare over dette når de skal flytte markørene forbi. Remo kaster en 4’er. ”Da kan jeg enten flytte den første brikken frem og havne på den første firkløveren, flytte vakten på Heges firkløver eller flytte ut en ny markør” kommenterer han, og flytter den første markøren til den første firkløverbrikken. Han må samtidig ta inn -2 brikken markøren stod på. Kathrine kaster en 4’er, og sin andre brikke til -5 brikken.
Tore kaster en 5’er og flytter den siste markøren sin frem og hopper over de to tomme feltene og havner på den første firkløveren hvor Remos brikke står fra før. Hege kaster en 2’er, og havner på -3 brikken som fra tidligere har 2 av Tores markører. Remo kaster en 1’er og velger å flytte vakten på firkløveren han står på til firkløveren Heges markør står på. ”Jasså, du satser på at de fleste negative brikkene skal fjernes før du går ut med de andre markørene dine” sier Kathrine. Kathrine kaster en 1’er og flytter sin tredje markør til -1 brikken.
Utover i spillet tilspisser kampen seg, spesielt rundt firkløver brikkene, og naturlig nok de få positive brikkene som er med. Det blir mye flytting av vakter for å både kunne flytte videre med egne markører uten å ta inn negative poeng og ikke minst prøve å utsette motstandernes muligheter til å flytte fra de gode brikkene.
That’s life er et godt familiespill, med en bra miks av både hell og strategi som kan glede både de voksne og de yngre. Riktignok har spillet vært utgitt tidligere under en annen tittel, men det var hovedsakelig for det tyske markedet. At det ikke finnes en norsk distributør av dette spillet er svært merkelig, da det både er svært enkelt og absolutt passer for det norske familiemarkedet.
HVA MENER LESERNE OM SPILLET