Triominos Tribalance

BSG poeng | ?/100 |
Kompleksitet
EnkelAvansertErfaring
IngenEkspertFerdigheter
HellKløktVentetid
IngenLang
- Utgiver:
- Goliath
- Utvikler:
- Michael Sohre
- Distributør:
- Alga spel
- Kategori:
- Ferdighetspill
- Antall spillere:
- 2 - 3 spillere
- Tidsbruk:
- 10 - 15 minutter
- Lignende spill:
- Bamboleo
- Målsetting:
- Plassere kulene dine uten at brettet vipper i bordet
- Passer for:
- fysikkelskere
- Spilldynamikk:
- Legg en kule på brettet
- Forbredelser:
- Velg farge på kulene og ta settet
- År:
- 2019
- Språk:
- Norsk
Litt artig og interessant med dette spillet. Vi har møtt karene bak det lille tyske forlaget Theta ved flere anledninger, og det er de som ga ut originalen tilbake i 1995. Det er et ganske stort spill, som i dag ligger på loftet.
Så det ble en liten aha-opplevelse da vi åpnet dette spillet. For her har nok Goliath (nederlandsk utgiver) kjøpt eller lisensiert rettighetene og gitt det ut som en del av sitt Triominos sortiment. Og ettersom alga er deres samarbeidspartner for Triominos i Skandinavia, er det naturligvis de som gir ut dette også.
Konseptet er ganske enkelt. Brettet hviler på en “ball” og spillernes sett med brikker har verdier fra 1 – 5, med tilhørende høyde- og vektøkning. Så i hver runde er det om å gjøre og sette ut brikkene uten at brettet tipper så mye at det blir hvilende på bordet.
Det høres kanskje ikke så vrient ut, men feltene på brettet hvor brikkene skal plasseres er nummererte, og for hver brikke en klarer å sette ut, ganges brikkens verdi med verdien på feltet på brettet. Og typisk er feltene med høyest verdi ytterst på brettet.
Setter en ut en brikke som fører til at brettet blir hvilende på bordet, må en enkelt nok ta tilbake brikken og turen går til neste spiller.
Når første spiller har plassert ut alle sine brikker, blir det litt mer vrient for den/de som er igjen, da en blir slått ut om brettet berører bordet ved utplassering. Det er ikke noe problem i spillets normale gang, da det bare ikke må hvile på bordet.
Når alle har plasssert ut brikkene de hadde/klarte er det bare å plukke en og en fra brettet og legge sammen poengene. Spilleren med flest poeng vinner.
Vi spilte originalen noe rundt 2005, men det ble aldri noen stor hit. At spillet da dukker opp igjen i denne forkledningen og att på til har vunnet den svenske brettspillprisen i familieklassen i 2014, må vi virkelig si er en overraskelse.
I våre spill har vi sjelden de store problemene med balanseringen, da en ganske fort får følelsen/erfaringen med hvor det går å sette brikkene. Og det er sjelden vi mister mer enn 2-3 trekk grunnet tipping, og poenscorene blir veldig jevne. Så som et tomannsspill for voksne, syns vi ikke det holder. Men spiller man det med litt yngre motspillere er det god trening i forståelse av vekt, posisjon og balanse. Man kan vel ikke kalle det et barnespill, men etter vår mening passer det best for de litt eldre barna.
HVA MENER LESERNE OM SPILLET