Årets Spill 2006 – Vinnere og nominerte

aaretsspill_2006

BARNESPILL:FAMILIESPILL:SELSKAPSSPILL:
”Et nyskapende brettspill med fiffig mekanikk som utvikler hukommelsen hos barna.””Ny variant og stiling Europa versjon av ett av verdens mest populære familiespill””Norskutviklet og innovativt spørrespill som tar spillerne med på et kappløp rundt i Europa”

Nominerte Årets barnespill 2006:
junior_alias_boxAlias jr (Tactic)
I dette morsomme lagspillet for barn utvikles flere evner samtidig. Spillerne forsøker å forklare flest mulig ord på kortest mulig tid og lærer seg å samarbeide.
funny_farm_boxFunny farm (dan-spil/Norstar)
Et festlig barnespill med magneter. Bøndene i spillet har rotet bort dyrene sine og må få de hjem igjen. Dyrene og bøndene står på baser med magneter, så av og til tiltrekkes de av hverandre og andre ganger ikke.
mektige_skjarer_boxMektige skjærer (Tactic)
Et solid og originalt, barnespill med brikker av tre. Målet med spillet er å stjele så mange bær og ringer man klarer ut av fuglereirene på brettet eller av de andre spillerne.
speedybag_boxSpeedybag (Tactic)
Et taktilt spill for foreldre og barn. Spillet er enkelt å forstå og passe vanskelig å beherske, selv for de voksne. Hvem finner plastfigurene som er lik kortene?
spokelses_trappen_boxSpøkelsestrappen (Enigma Distribution)
Et velfungerende brettspill for de yngre. Spillet har en fiffig mekanikk som utvikler hukommelsen hos spillerne. Hvis du ikke holder rede på hvilken drakt som skjuler din brikke risikerer du å hjelpe motstanderen til topps i den farlige trappen.

Nominerte Årets familiespill 2006
aqua_romana_box1Aqua romana (Tactic)
Et lettere strategispill der spillerne konkurrerer om å bygge de lengste akveduktene i Roma ved hjelp av arbeidere, byggmestere og akveduktbrikker. Nye og kjente elementer fra brikkeplasseringsspill kombineres på en måte som gir spillerne givende utfordringer.
cluedo_dvd_box1Cluedo: DVD (Hasbro)
En påkostet og modernisert versjon av spillklassikeren. Flotte brikker og en DVD som tilfører spillet mye. Ti unike mysterier løses ved hjelp av deduksjon, observasjon og spørsmål.
elasund_box1Elasund (Tactic)
Et nytt middels krevende strategispill i det populære Settlers universet. Spillet byr på en ny og snedig spillmekanikk. For å vinne må spillerne bygge de mest betydningsfulle bygningene først.
gipf_gipf_boxGipf (Polar games)
Et særdeles godt gjennomtenkt abstrakt strategispill med en unik spillmekanikk. Spillets regler er ganske enkle og virker familiære, selv om de er helt nye. En stor styrke ved spillet er at førstemann til å flytte brikker ikke har en stor fordel.
ticket_to_ride_europe_boxTicket to Ride: Europe (Enigma Distribution)
Et populært brettspill har fornyet reglene og kommer i en stilig Europa-versjon. Bygging av tunneler er den største nyvinningen. Spillerne scorer poeng ved å bygge jernbaneruter, nettverk og stasjoner.

Nominerte Årets selskapsspill 2006
alfabetica_boxAlfabetica (Polar Games)
Et nyskapende bokstav- og ordspill med lettfatelige regler. Målet er å få flest poeng gjennom å lage ord for derigjennom å vinne bokstavpyramidene. De sjeldne bokstavene gir flest poeng, som er trykket i pyramidenes topp.
alle_mot_en_boxAlle mot en (Brio)
En vellykket brettspillversjon av det populære TV-programmet ”Alle mot en”. Spillet tilfører et spennende element av gambling i et quiz med kjente og kjære spørsmålskategorier.
like_par_leker_best_boxLike par leker best (Tactic)
Partnere konkurrer enten individuelt eller i fellesskap om hvem som kjenner hverandre best. Spillet er et godt redskap for å bli bedre kjent med partneren og dem man omgås. Det inneholder noen ”vovede” spørsmål.
reiselyst_boxReiselyst (Gyldendal)
Et morsomt og original selskapsspill med spørsmål om følelser og holdninger. I løpet av spillet blir spillerne bedre kjent med seg selv og medspillerne.
terapi_boxTerapi (Tactic)
En vellykket kombinasjon av spørrespill og lettere strategispill. Spillerne besvarer geografispørsmål i et kappløp rundt i Europa. Spennende kunnskapsdueller kan sende taperen i eksil på øya Alba./td>