Årets lommespill 2016 – Vinnere og nominerte

aaretslommespill_2016

BARNESPILL:FAMILIESPILL:SELSKAPSSPILL:
junior_alias_travel_no6nimmt_boxalias_original_travel_no
Alias er en av de mestselgende spillene i Norge over det siste tiåret, og når det lages andre versjoner er det vanskelige å ikke like det. Denne utgaven er en reiseversjon av barneutgaven, og det innebærer litt færre oppgaver naturligvis, men selve spilldynamikken er ivaretatt. Årets barnelommespill 2016.Dette har vært et av brettspillguidens kortspillfavoritter over mange år, og har vært litt til og fra på det norske markedet. Forhåpentligvis endrer det seg nå. Spillet passer alle som er glade i kortspill. Målet er å måtte ta inn færrest oksehoder, som varier på kortene. I hver runde har spillerne 10 kort som legges ut på en fem rekkers «kabal», men som kun har fem plasser. Det sjette kortet på en rekke innebærer at spilleren hvis kort det er, må ta de fem som allerede ligger der. Enkle regler, men godt med taktisk dybde til at det underholder selv de fleste kresne kortspillere! Årets familielommespill 2016.Alias er en av de største brettspillsuksessene her til lands, og kommer da naturligvis også i en reiseutgave. En mindre innholdsrik og kompakt utgave, men dekker abstinensene i ferien. Det vil garantert skape god stemning «i vogna» ! Årets selskapslommespill 2016

 

aarets-lommespill-2016-barn-nominertBarnespill:
junior_alias_travel_noAlias Jr reise (Tactic)
Alias er en av de mestselgende spillene i Norge over det siste tiåret, og når det lages andre versjoner er det vanskelige å ikke like det. Denne utgaven er en reiseversjon av barneutgaven, og det innebærer litt færre oppgaver naturligvis, men selve spilldynamikken er ivaretatt. Årets barnelommespill 2016.
bangibrodskivaBang i brødskiva (Vennerød Forlag)  149,- 6
Et hektisk forventningsspill i tråd med Krig og Ligretto. Målet er å ikke gå tom for kort, og vinne ved å være den som sitter igjen med alle kortene. Kortene snus opp og danner innholdet i en sandwich, og etter gitte regler må en slå i bunken for å vinne den. Reaksjonsevnen settes på prøve, så ikke bli overrasket om ungene gruser deg!
tegn_gjett_junior_travel_noTegn og gjett jr reise  (Tactic)
Også Tegn og gjett er en veletablert tittel på det norske markedet, og således ikke så merkelig at det også kommer i en reiseutgave, Kjernen er den velkjente spilldynamikken hentet fra spill som Pictionary og andre. Poenget er å tegne en oppgave som de andre spillerne så prøver å gjette hva er. Denne utgaven har oppgaver tilpasset barn, og på tross av litt få oppgaver er det nok til å slå ihjel litt tid på en flyplass eller lignende. Så alt i alt, et bra alternativ.
aarets-lommespill-2016-familie-nominertFamiliespill:
6nimmt_box6 nimmt (Lautapelit/Vennerød Forlag)
Dette har vært et av brettspillguidens kortspillfavoritter over mange år, og har vært litt til og fra på det norske markedet. Forhåpentligvis endrer det seg nå. Spillet passer alle som er glade i kortspill. Målet er å måtte ta inn færrest oksehoder, som varier på kortene. I hver runde har spillerne 10 kort som legges ut på en fem rekkers «kabal», men som kun har fem plasser. Det sjette kortet på en rekke innebærer at spilleren hvis kort det er, må ta de fem som allerede ligger der. Enkle regler, men godt med taktisk dybde til at det underholder selv de fleste kresne kortspillere! Årets familielommespill 2016.
bohnanza_boxBohnanza (Lautapelit/Vennerød Forlag)
Også Bohnanza er en gammel favoritt hos brettspillguiden, og spillet fortjener så definitivt å nå større masser. Bønnedyrking og bytter har sjelden vært mer moro. Først i runden trekkes det opp bønner som kan byttes bort/med og de andre spillerne kan bytte med spilleren som er i tur, men ikke mellom hverandre. Så må det plantes og evt høstes, og på den måten tjener man penger, som igjen gir spilleren med flest seieren!
dobble_3D_box_HIGH.epsDobble (Enigma Distribution)
Et spill som er blitt svært populært internasjonalt, og finnes i mange utgaver og med forskjellige navn avhengig av hvilket marked. Dynamikken er svært enkel og bygger på velkjente elementer. I det normale spillet får hver spiller et kort og resten legges i en bunke midt på bordet med bildesiden opp. I hver runde snus det øverste kortet i bunken og hver spiller prøver å finne igjen det symbolet som også er på sitt kort. Førstemann til å se symbolet får kortet og vinneren er den som har samlet flest kort. Det er inkludert 5 forskjellige spillvarianter, og alle skaper særs hektisk moro for alle!
aarets-lommespill-2016-selskap-nominertSelskapsspill:
alias_original_travel_noAlias reise (Tactic)

Alias er en av de største brettspillsuksessene her til lands, og kommer da naturligvis også i en reiseutgave. En mindre innholdsrik og kompakt utgave, men dekker abstinensene i ferien. Det vil garantert skape god stemning «i vogna» ! Årets selskapslommespill 2016.
Bananagram_box2Banagrams (Vennerød Forlag)

Dette hendige spillet, i en praktisk pose egner seg svært godt som reisespill. Det kan kreve noe plass å spille på da hver spiller jobber med å lage sitt eget «kryssord». Det var en «craze» i USA for noen år siden, og spillet kom raskt til Norge, hvor det har vært i kontinuerlig salg. Er du glad i spill som Scrabble, WordFight eller lignende, er dette et glimrende alternativ til reisen/ferien!
tegn_gjett_original_travel_noTegn og gjett reise (Tactic)
Også dette er en moderne klassiker på det norske markedet, om det enn er én av flere titler som innehar den samme spilldynamikken. Oppgaver som skal tegnes, og som resten av spillerne skal gjette på hva er. I denne reiseutgaven får dere det dere trenger for å underholde dere i en kortere periode i ferien, togturen eller hvor det ellers ikke er plass/tid til å dra frem en større eske. En bra og gjenkjennbar utgave.