Årets spill 2008

”Årets Spill” er etablert for å veilede norske forbrukere i jungelen av nye spill som blir utgitt hvert år. Prisen bygger på samme modell brettspillverdens Oscar, den prestisjetunge Spiel des Jahres. I begynnelsen av hvert år melder en samlet bransje på sine nyheter. Årets spill blir kåret av en bredt sammensatt jury etter flere kriterier. De tre viktigste er; spilldynamikk, spillglede og gjenspillbarhet.

Det nomineres 5 spill i hver kategori før en bredt sammensatt jury kårer vinnere. Les mer om de nominerte her i de tre kategoriene.  

BRETTSPILLGUIDEN GRATULERER VINNERNE 2008: Roqfort - Vinner av årets barnespill 2008

Årets Barnespill – Roquefort (Enigma)
Barna elsker det spennende eventyret i det flotte tredimensjonale slottet. I slottets snedige irrganger er spillerne smarte mus som jakter på ost, men de må være forsiktige så de ikke faller ned i fangehullene. Den som først samler inn 4 forskjellige oster har vunnet.

Ubongo - vinner av Årets familiespill 2008
Årets Familiespill – Ubongo (Vennerød Forlag AS)
Gleden står i taket når spillerne skjønner hvordan “tetrisbrikkene” skal legges for å løse oppgaven! Ubongo er et hyggelig spill med stor slitestyrke og usedvanlig bred appell. På kjøpet får man både hjernetrim og spenning.

Årets selskapsspill – A-Å (Tactic) A - Å - vinner av årets selskapsspill 2008
En festlig utfordring der hurtighet, innsikt og kunnskaper gir deg gode forutsetninger til suksess. I spillet dekkes bokstavene på bokstavbrettet med dekknapper som tilsvarer de første bokstavene i de riktige svarene.

HARD KONKURRANSE
”Årets Spill” ble etablert for å veilede forbrukerne frem til de beste nye brettspillene som er tilgjengelig på det Norske markedet. Konkurransen i år var svært hard. Det kommer stadig nye forlag til, og antallet titler som meldes på er økende. De påmeldte titlene har vært gjennom en grundig prosess før de tre vinnerne ble kåret. Tilbakemeldingene fra jurymedlemmene tyder på at de nominerte holder et høyt nivå” opplyser Remo Rehder. Variasjonen i tematikk og spilldynamikk er utrolig stor. I år er det spill bygget opp rundt; empati (GiftTrap), Utvandringen til USA (Oregon), og flere barnespill med flotte tredimensjonale landskap i steden for vanlige brett (Hasselnøttbanden og Roqefort).

KRAFTIG VEKST
For stadig flere er brettspill blitt et hyggelig og sosialt alternativ til TV. Moderne mennesker har ganske enkelt et sterkt behov for en pause fra skjermer og elektronikk. Mange av de nye brettspillene på markedet har en unik evne til å skape samhold, hygge og gode samtaler. Derfor øker salget kraftig.

VOKSENDE INTERESSE
“Interessen for brettspill er i kraftig vekst. Det etableres nye brettspillklubber over hele landet. Stadig flere bruker mye tid på kvalitetsspill som beriker spillerne mentalt, emosjonelt og sosialt”, sier primus motor Remo Rehder i brettspillguiden.no. Han føyer til: “Vi merker også at interessen for brettspill øker i media. Brettspillguiden.no samarbeider stadig oftere med medier som vil vite mer om de nye kvalitetsspillene som kommer på markedet.”

For ytterligere kommentarer eller behov for mer informasjon:

Remo Rehder
Gründer og primus motor bak brettspillguiden.no.
Telefon: 905 11 055
E-post: remo(a)brettspillguiden.no
http://www.brettspillguiden.no/?pid=bsgprisen

Høyoppløselige bilder får du her:
http://www.ytringsfrihet.com/Bilder.html