Brettspillguiden kårer Norges beste brettspill 2006!

Sandvika (25. oktober 06) Det uavhengige nettstedet brettspillguiden.no har sammen med jurymedlemmer over hele landet kåret Norges beste brettspill 2006.

Over 50 påmeldte brettspill har vært gjennom en grundig nominasjonsprosess før 15 uavhengige grupper over hele landet har stemt frem vinnerne av årets brettspill i kategoriene barnespill, familiespill og selskapsspill.

ÅRETS BRETTSPILLVINNERE 2006 ER:

ÅRETS BARNESPILL:
.

ÅRETS FAMILIESPILL:
.

ÅRETS SELSKAPSSPILL:
.

Spøkelsestrappen

Ticket to Ride – Europa

Reiselyst

”Et nyskapende brettspill med fiffig mekanikk som utvikler hukommelsen hos barna.”

”Ny variant og stiling Europa versjon av ett av verdens mest populære familiespill”

”Norskutviklet og innovativt spørrespill som tar spillerne med på et kappløp rundt i Europa”

”Konkurransen i år var svært hard og tilbakemeldingene fra jurymedlemmene tyder på at de nominerte i hver klasse holder et høyt nivå” opplyser Remo Rehder, initiativtageren til prisen. ”Det er også gledelig at årets vinnere av selskapsspill er et norskutviklet spill. Forhåpentligvis vil dette være til inspirasjon for norske spillskapere og norske forleggere.”

”Årets Spill” ble etablert for å veilede forbrukerne frem til de beste nye brettspillene som er tilgjengelig på det Norske markedet. Prisen ble første gang lansert i 2005 og fikk bred dekning i TV, radio, på nettet og i aviser landet over.

”Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra både forbrukere, bransjen og utsalgssteder på at dette var en etterlengtet og populær pris,” forteller en entusiastisk Remo Rehder.

SPILLER MEST I NORDEN
Stadig flere bruker tid på brettspill til tross for at mediebildet domineres av stoff om dataspill. Nordmenn spiller i gjennomsnitt brettspill én gang i måneden. Dette er best i Norden. Årsaken til dette er enkel ifølge Rehder: ”Brettspill er kvalitetstid på boks for sosiale mennesker!” Rehder utdyper: ”Brettspillerne blir tvunget til å tenke og samhandle innenfor et univers med spesielle regler, på en avgrenset tid. I spillets univers kan spillerne lære noe nytt om seg selv og medspillerne, slappe av, lufte følelser og utforske nye ideér.”

BRETTSPILLENES POPULARITET ØKER
I løpet av de siste par årene har de største norske forlagshusene (Kunnskapsforlaget, Aschehoug, Gyldendal og Cappelen) satset sterkt på å utgi brettspill. I det samme tidsrommet har spillutviklere utgitt flere titler på eget forlag (eksempler på titler Penzum og Planetreisen).
De to nettbutikkene (brettspil.no og spillskrinet.no) som har spesialisert seg på et bredt utvalg av kvalitetsspill melder også om kraftig omsetningsvekst og er i ferd med å bli ledende i Skandinavia.

OM ÅRETS SPILL
Prisen ”Årets Spill” utgis av brettspillguiden.no og ble første gang lansert i 2005. Prisen bygger på samme modell som den prestisjetunge Spiel des Jahres, ansett og anerkjent som brettspillverdens Oscar. I begynnelsen av hvert år melder en samlet bransje (utgivere og distributører) på sine brettspillnyheter, fra inneværende og fjoråret, i kategoriene Barnespill, Familiespill og Selskapsspill. Brettspillguiden er ansvarlig for at 5 nominerte spill i hver kategori blir vurdert av en bredt sammensatt jury i hver kategori.

KORT OM VINNERSPILLENE:

Spøkelsestrappen              Utgiver: Enigma Distribution
Et nyskapende barnespill. Spillet har en fiffig mekanikk som utvikler hukommelsen hos spillerne. Hvis du ikke holder rede på hvilken drakt som skjuler din brikke risikerer du å hjelpe motstanderen til topps i den farlige trappen. Spøkelsestrappen har tidligere vunnet verdens mest prestisjetunge brettspillpris: Kinderspiel des Jahres. Lestest av spillet her

Ticket to rideEurope        Utgiver: Enigma Distribution
Et av verdens mest populære familiespill over de siste årene, har kommet i en stilig Europa-versjon. Spillet har en fantastisk og enkel dynamikk, som passer meget godt for tenåringer og voksne. Dette var årets klareste vinner, og Norge føyer seg da inn i rekken av land som gir spillet den hederen det fortjener. Les test av spillet her

Reiselyst                            Utgiver: Gyldendal
Et lekkert spørrespill med et unikt og spennende taktisk element. Spillerne besvarer geografispørsmål i et kappløp rundt i Europa. Spennende kunnskapsdueller kan sende taperen i eksil på øya Alba. Reiselyst er utviklet av nordmannen Rolf Woods, som også er en av opphavsmennene bak det norske pokerlaget, The Norsemen, som hadde stor suksess i 2005/2006 sesongen. Spillskaperen er tilgjengelig for kommentarer. Ta kontakt med undertegnede for kontaktdetaljer. Les test av spillet her

Om ønskelig kan det skaffes høyoppløselige bilder av spill og ”Årets Spill” logo.