Essen 2006 Rapport: Onsdag

Han har bilen full av folk, så det blir en hyggelig liten skravlestund før de neste 2 bilene ankommer. Vi kommer oss omsider ombord, og etter en rask fordeling og stokking av lugarer, settes kursen for informasjonsskranken hvor hele gjengen samles. Det er den samme ferja vi tok hjemover i fjor, så det kjent for de fleste hvilke mulige steder det er for litt spilling før middag. Det viser seg at det også finnes muligheter for å leie et konferanserom, som det fort blir enighet om at vi skal bruke frem til kl. 20. Selv om det fører til en liten forskyvning av middagen. Det viktigste først, tross alt!

Det blir litt venting mens rommet gjøres klart, og tiden blir brukt til hilsing, mimring om fjoråret og hvilke nye spill det er interesse rundt i år. Det er flere førstereisere i år, så det blir en god anledning til å bli litt kjent. Selv om noen ikke fornekter seg og oppdager at speil i taket og vide utringninger kan være interessant…

I mer eller mindre samlet flokk stimer vi etter hvert opp mot konferansesenteret, og sprer oss rundt bordene. Grunnet en kansellering og 2 deltagere som skulle fly, ble det 12 som delte ferjeturen. Det passer jo fint, da blir det 4 spillere på hvert bord. På bord 1 samles Trond, Lars Erik, Kathrine og jeg for å ta en runde ”Augsburg 1520”, og Nils Håkon, Knut, Jørgen og Truls setter i gang med Leonardo da Vinci, mens Per Johan, Morten Andre, Kenneth og Tor Edvin finner frem ”Emira”. ”Emira” viste seg senere å bli turens store nøtt, men det kommer vi til senere. På bord 1 var det Trond som skulle introdusere oss andre til spillet, og runden gikk for så vidt greit, selv om det i etter tid viste seg at et par regler var mistolket. Runden tok vel også litt lenger tid enn forventet, men slik er det jo ofte når en spiller første gang.

Mens gjengen på bord 2, omtrent ikke var halvveis, ble bord 1 og bord 3 ferdige omtrent samtidig. Spillerne ved de to bordene byttet plasser, med unntak av Kathrine som ble sittende for å introdusere ”Augsburg” for de nye spillerne og Per Johan som måtte lære opp nok en gjeng noviser i ”Emira”. Spillet viste seg ikke fra sin beste side ved denne anledningen, som gjorde at vi ble sittende rundt bordet resten av vår tilmålte tid i konferansesenteret. Bord 2 ble ferdige og blandet seg med bord 1 for spilling av en prototype presentert av Kenneth, og resten ble vandrende litt hvileløse omkring. Når ”verten” vår i konferansesenteret kom for å kaste oss ut klokken 20, var Emira gjengen fremdeles et godt stykke fra å komme i mål… Det ble med andre ord en svært lang runde.

Det var booket middag i skipets restaurant, og det var dekket til langbord for oss alle. Middagen var vel strengt tatt kun så der, men drøyde litt ut da vi både måtte ha mer vin og ikke minst desserter for flere. Disse middagene er svært hyggelige, da en også penser innom litt andre temaer enn vanlig over spillbrettet. Samtalene blir jo også ofte litt løsere med et glass god vin i magen.

Med middagen vel overstått og klokken nærmere 11.00, ble det litt oppbrudd i gjengen, hvor enkelte ville tidlig i seng for å være opplagte til den 5 timer lange bilturen dagen derpå. Og kanskje viktigere en kort og hektisk tur innom messen. Resten vandret opp i cafeen, som er en gammel kjenning fra tidligere turer. Det ble nok en runde med prototypespilling presentert av Jørgen for Nils Håkon, Kathrine, Kenneth, Morten Andre og Truls, kalt Consensus. Trond og Per Johan kastet seg over 2-mannsspillet ”Roma”, mens Lars Erik og jeg ville prøve oss på ”Aton”. Lars og Remo gjennomførte 2 runder før de trakk seg tilbake, og da var det bare Per Johan og Trond som ble sittende igjen.