Nominasjoner for Årets Spill 2006

 

 

Barnespill -spill som passer best for unger i barneskolealder

 

Alias jr
I dette morsomme lagspillet for barn utvikles flere evner samtidig. Spillerne forsøker å forklare flest mulig ord på kortest mulig tid og lærer seg å samarbeide.

Funny farm
Et festlig barnespill med magneter. Bøndene i spillet har rotet bort dyrene sine og må få de hjem igjen. Dyrene og bøndene står på baser med magneter, så av og til tiltrekkes de av hverandre og andre ganger ikke.

Mektige skjærer
Et solid og originalt, barnespill med brikker av tre. Målet med spillet er å stjele så mange bær og ringer man klarer ut av fuglereirene på brettet eller av de andre spillerne.

Speedybag
Et taktilt spill for foreldre og barn. Spillet er enkelt å forstå og passe vanskelig å beherske, selv for de voksne. Hvem finner plastfigurene som er lik kortene?

Spøkelsestrappen
Et velfungerende brettspill for de yngre. Spillet har en fiffig mekanikk som utvikler hukommelsen hos spillerne. Hvis du ikke holder rede på hvilken drakt som skjuler din brikke risikerer du å hjelpe motstanderen til topps i den farlige trappen.

  ________________________________________________________________
 

 

Familiespill og lettere strategispill – spill som passer for tenåringer og voksne

   

Aqua romana
Et lettere strategispill der spillerne konkurrerer om å bygge de lengste akveduktene i Roma ved hjelp av arbeidere, byggmestere og akveduktbrikker. Nye og kjente elementer fra brikkeplasseringsspill kombineres på en måte som gir spillerne givende utfordringer.

Cluedo: DVD
En påkostet og modernisert versjon av spillklassikeren. Flotte brikker og en DVD som tilfører spillet mye. Ti unike mysterier løses ved hjelp av deduksjon, observasjon og spørsmål.

Elasund
Et nytt middels krevende strategispill i det populære Settlers universet. Spillet byr på en ny og snedig spillmekanikk. For å vinne må spillerne bygge de mest betydningsfulle bygningene først.

Gipf
Et særdeles godt gjennomtenkt abstrakt strategispill med en unik spillmekanikk. Spillets regler er ganske enkle og virker familiære, selv om de er helt nye. En stor styrke ved spillet er at førstemann til å flytte brikker ikke har en stor fordel.

Ticket to Ride: Europe
Et populært brettspill har fornyet reglene og kommer i en stilig Europa-versjon. Bygging av tunneler er den største nyvinningen. Spillerne scorer poeng ved å bygge jernbaneruter, nettverk og stasjoner.

   ________________________________________________________________
 

 

Selskaps og kunnskapsspill – kos og moro for voksne der spillmekanikken ikke er en stor utfordring

   

Alfabetica
Et nyskapende bokstav- og ordspill med lettfatelige regler. Målet er å få flest poeng gjennom å lage ord for derigjennom å vinne bokstavpyramidene. De sjeldne bokstavene gir flest poeng, som er trykket i pyramidenes topp.

Alle mot en
En vellykket brettspillversjon av det populære TV-programmet ”Alle mot en”. Spillet tilfører et spennende element av gambling i et quiz med kjente og kjære spørsmålskategorier.

Like par leker best
Partnere konkurrer enten individuelt eller i fellesskap om hvem som kjenner hverandre best. Spillet er et godt redskap for å bli bedre kjent med partneren og dem man omgås. Det inneholder noen ”vovede” spørsmål.

Reiselyst
En vellykket kombinasjon av spørrespill og lettere strategispill. Spillerne besvarer geografispørsmål i et kappløp rundt i Europa. Spennende kunnskapsdueller kan sende taperen i eksil på øya Alba.

Terapi
Et morsomt og original selskapsspill med spørsmål om følelser og holdninger. I løpet av spillet blir spillerne bedre kjent med seg selv og medspillerne.

   ________________________________________________________________
 

Spillene blir nå sendt til jurymedlemmene, som kommer tilbake med sin dom medio oktober.