Nominasjoner for Årets Spill 2007

 

 

 

 

Barnespill -spill som passer best for unger i barneskolealderAnimal Express (Tactic)
Den berømte spillskaperen Reiner Knizia er hjernen bak et spennende kappløp mellom seks søte dyr. Spillerne forsøker å spille sine kort slik at riktig dyr blir raskest. Attraktive 3D komponenter.

Hodebry (Tactic)
En artig vri på klassikeren ”Hatt over hatt”. Hvis ”Pop-O-Matic” terningen viser et rødt punkt, kan spilleren som har hatten sin på bunnen av stabelen, flytte sin hatt til toppen. Fang alle stablene og bli vinneren!

Jumbo Zoo (Tactic)
I en rekke spennende utfordringer samler du peanøtter til din sultne elefantunge. Gjett i hvilken hånd din motstander gjemmer peanøttene, finn raskt riktig kombinasjon av dyr og farge eller vær den første til å si ”tut” når en peanøtt vises på terningen. Men hold et våkent øye med dyrepasseren som forsøker å stjele dine verdifulle peanøtter.

Politi og Røvere (Scanditoy)
Et av Sveriges mest solgte familiespill kommer i norsk versjon. Spillerne jakter på fem tyver på et flott 3 dimensjonalt brett. Utfordringen er å huske hvem som har vært snille og hvem som har vært slemme. Tyvene må fakkes raskt ellers så greier de å rømme fra fengslet.

Magikernes Natt (Enigma)
Hvem greier å få sin egen gryte inn i ildringen i midten av brettet? Spillet utfolder seg på et enestående trebrett, som er fylt med treskiver, trær og andre brikker. På toppen av det hele spiller man i mørket, med selvlysende brikker.

                                                    

________________________________________________________________
 

 

 

   

Familiespill og lettere strategispill – spill som passer for tenåringer og voksne


Khet (Enigma)
Et fasinerende og høyteknologisk brettspill, med laser og egyptisk inspirerte brikker. For å slå ut motstanderens brikker må spillerne beregne laserstrålens bane. Det er ikke alltid like enkelt, fordi enkelte av brikkene er utstyrt med speil. 

Manila (Marektoy)
Et handelsspill for store og små kremmere, som ikke er redd for å ta sjanser, hvis de lønner seg. Farene er mange, varene kan samle støv på lager eller gå tapt i havari. Den dyktigste spekulanten vinner.

Risk Express (Hasbro)
I turboversjonen av klassikeren Risk kan du erobre verden på 20 minutter. Imperiet bygges med terningkast. Bare én general kan oppnå verdensherredømmet.

Stormenes tid / Pillars of the Earth (Cappelen)
En engasjerende og rikt utstyrt brettspillversjon av Ken Folletts bestselgende roman. Spillerne samarbeider om å oppføre katedralen i Kingsbridge. Underveis må de passe på å utnytte de mange mulighetene som byr seg.

Dilemma/Take it Easy (Cappelen)
Er du klar for en tankenøtt som også kan spilles alene? Utfordringen består i å legge sammenhengende linjer i samme farge. Det virker enkelt i begynnelsen, men de vanskelige avgjørelsene lurer rett rundt hjørnet!

 

 

 

 

                                                       ________________________________________________________________
 

 

 

   

Selskaps og kunnskapsspill – kos og moro for voksne der spillmekanikken ikke er en stor utfordring20 Spørsmål (Cappelen)
Brettspillversjonen av det populære programmet 20 Spørsmål setter assosiasjonsevnen på en givende prøve. For å vinne trenger man ikke å være flink til huske fakta, det holder å være god til å tenke og assosiere. De nølende svarene fra programlederen på radio er erstattet med finurlige hint.

Fårspiel / Attribute (Cappelen)
Et humoristisk kortspill om og med adjektiver, der du scorer poeng dersom du klarer å lese motspillerne riktig. Spillet forandrer helt karakter avhengig av hvem man spiller med. Her gjelder det å skjønne og kjenne sine motspillere!

Helt Texas (Gyldendal)
Pokerproffen Rolf Woods bruker et spørrespill som verktøy for å lære bort poker på en effektiv og underholdende måte. I første runde på spillbrettet – Kunnskapsrunden – vinner du sjetonger ved å svare riktig på spørsmål. I neste runde – Bløfferunden – tester du pokerfjeset, før du møter motspillerne i Finalebordet i poker.

Quackle / Snorta (Scanditoy)
En festlig spillopplevelse for alle som ikke er for selvhøytidelige.
Utfordringen er å lage den riktige dyrelyden til riktig tidspunkt. De påkostede og muntre spillebrikkene gir spillet en ekstra positiv dimensjon.

Sybarit (Scanditoy)
Den perfekte gave til livsnytere som setter pris på å et spørrespill om mat, drikke og etikette. Spillereglene er, som i de fleste spørrespill, kun en måte å holde styr på stillingen. Spørsmålene er velskrevet og byr på en rekke aha-opplevelser.

                                                       ________________________________________________________________
 

Spillene blir nå sendt til jurymedlemmene, som kommer tilbake med sin dom medio oktober.