Rettssak om Trivial Pursuit

Kampen om de antatt $50 millioner som har tilfallt hver av de 4 anerkjente utviklerne av Trivial Pursuit, er nå satt i gang av australske David Wall. Trvial Pursuit skal være tidenes mestselgende spill, som til og med skal ha solgt mer enn Monopol, og være utgitt på 19 språk i 33 land.

Suksesshistorien om Trivial Pursuit synes å være veldokumentert gjennom masser av mediaopslag over de siste snart 25 årene. De to avismennene Haney og Abbott kom opp med ideen til spillet under et Scrabble spill i 1979. De inviterte Haneys bror og advokaten og fellesvennen Werner. Den første utgaven ble lansert etter 2 år med utvikling, og gikk med tap frem til det ble lansert i USA i 1982. Resten, er som man sier, historie.

David Wall saksøker TP utgiverne - Bilde: www.ctv.caDette strider svært mot David Walls historie, som hevder at han alene har utviklet spillet, men gav vekk ideen til Haney i 1979 da han hiket med denne utenfor Sidney. Under turen kom det frem at Haney var interessert i nye ideer, og den ivrige Wall fortalte villig vekk om sin spillide. 18 måneder senere skal Haney ha ringt og invitert Wall med til å investere i spillet. Wall avslo og sa samtidig at han ønsket å stå som eneutvikler av spillet.

Haney & Cos advokat avviser glatt påstandene og hevder at Walls kommer med en fantastisk historie og at Haney ikke var i Sidney under det aktuelle tidspunktet. Og mener samtidig Wall kun er ute etter å lette utviklerne for deres rettmessige velstand.

Walls advokat, på den annen side, hevder han er den sanne utvikleren og at de kanadiske utviklerne stjal ideen og har løyet kontinuerlig siden. Med dette skal Wall være berettiget til hele spillets inntjening.

Begge advokater innrømmer at dette vil vli avgjort gjennom hvem som vekker rettens tillit. Rettssaken er berammet til 8 måneder og 30 vitner skal forhøres, så det kan jo hende noen får en spesiell julegave i år…  

Her kan du lese mer om saken:

http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20060523/trivialpursuit_suit_060523/20060523?hub=TopStories
eller her
http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/LAC.20060522.TRIVIAL22/TPStory/National